Ravnateljica Svetog Duha: Bolnica nema zaposlenog psihologa i zbog toga gospođi Čavajdi nismo mogli pružiti psihološku pomoć

Ravnateljica Svetog Duha: Bolnica nema zaposlenog psihologa i zbog toga gospođi Čavajdi nismo mogli pružiti psihološku pomoć

Iz KB-a Sveti Duh poslali su novo priopćenje vezano uz slučaj trudnice Mirele Čavajde, u kojemu objašnjavaju zašto Čavajdi u Svetom Duhu nije pružena psihološka pomoć.Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti, donosi N1.

“Slijedom brojnih upita, donosimo pojašnjenje vezano uz pitanje pružanja psihološke pomoći gospođi Čavajdi. Svjesni smo da je u stresnim i teškim situacijama, kao što je ova u kojoj se našla gospođa Mirela Čavajda, psihološka pomoć izuzetno bitna. Naša bolnica nažalost nema zaposlenog psihologa i zbog toga tijekom hospitalizacije gospođe Čavajda u KB „Sveti Duh” nismo bili u mogućnosti pružiti profesionalnu psihološku pomoć, ali je naše osoblje Klinike za ginekologiju i porodništvo učinilo sve što je u njihovoj moći da pacijentici daju podršku i smanje razinu straha i nelagode u ovoj za nju izuzetno teškoj i bolnoj životnoj situaciji. Gospođi Čavajda i osobno sam, kao ravnateljica, pisanim putem ponovila da joj stojim na raspolaganju za daljnje savjetovanje.

Kao nova uprava prepoznali smo odmah u početku svog mandata važnost uloge psihologa i nastojat ćemo u najkraćem mogućem roku pokrenuti njihovo zapošljavanje, na dobrobit naših pacijenata. Stoga se nadam da ćemo uskoro moći našim pacijentima osigurati profesionalnu psihološku pomoć, kad god im to zatreba”, stoji u priopćenju poslanom iz Ureda ravnateljice KB-a Sveti Duh, Ane Marije Šimundić.

Foto: N1