Reagirao i Milanović: Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija nije radila svoj posao u Borovu

Reagirao i Milanović: Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija  nije radila svoj posao u Borovu

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je incident u Borovu. Kritizirao je policiju što nije preventivno reagirala. Milanovićevu izjavu prenosimo u cijelosti.

“Grupa muškaraca danas je u Borovu poticala na nasilje koristeći gnjusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je sramota i za svaku osudu. Ali vidio sam da im je tamo, mirnim auto-mimohodom asistirala i policija, policija kojom upravljaju skupa Plenković i Pupovac. Što je tamo radila policija, ako nije PREVENTIVNO štitila red i zakon? Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao danas. Kao što ga nije radila kada je s groblja u Borovu trebalo maknuti mauzolej neplivaču Šoškočaninu. Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini” iše Milanović.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac neizravno je za poticanje nesnošljivosti optužio predsjednika Zorana Milanovića.

“Načelnik Borova jučer umalo da nije dobio batine dok je prolazio protiv navijača koji su radili mural. Onaj papak, kao što ga je netko imenovao. Netko duhovit, netko vješt na riječima tobože, netko bez odgovornosti za svoje riječi, a debelo zaštićen svime onim što uloga koju obuhvaća nosi sa sobom”, rekao je Pupovac.

Na pitanje odnose li se njegove poruke na predsjednika Zorana Milanovića, s obzitom da je Milanović nedavno načelnika Borova nazvao “papkom”. Pupovac je rekao: “Nisam govorio samo o jednom predstavniku vlasti, govorim i o izvršnoj vlasti. I ovoj i o Vladi prije ove. Govorim i o govoru u Saboru. O imenima, ne bih govorio”.

Foto: Hina