REALITY SHOW: Suđenje Novaku Đokoviću u izravnom prijenosu. Evo kako je to objasnio sudac

REALITY SHOW: Suđenje Novaku Đokoviću u izravnom prijenosu. Evo kako je to objasnio sudac

Australiski sud je izdao i službenu potvrdu da će suđenje Novaku Đokoviću biti održano u ponedjeljak, uz direktan televizijski prijenos na Petom kontinentu!?

Sudac Kelly će najboljeg tenisača svijeta saslušati 10. siječnja od 10 sati po lokalnom vremenu, u noći između nedjelje i ponedjeljka po srednjoeuropskom, nakon čega će donijeti odluku hoće li mu dodijeliti vizu za boravak u Australiji ili ne.


Kako navode australijski mediji, Đokovićevom suđenju moći će prisustvovati,na daljinu, svaki član javnosti koji želi promatrati postupak.

Obično suci imaju diskrecijsko pravo u pogledu toga tko može da prisustvuje procesu a tko ne, a u cilju očuvanja potpune transparentnosti sudac je dopustio da cjelokupno saslušanje bude dostupno javnosti.
„Ovaj postupak će se voditi tehnologijom daljinskog pristupa i moći će ga gledati bilo koji član javnosti”, ističe se u priopćenju.

Podsjećamo, Đoković na sud izlazi povodom žalbe koju je uložio njegov pravni tim, nakon što je srpskom tenisaču ukinuta boravišna viza u Australiji i naložena njegova deportacija iz zemlje.

Novak Đoković je od tada zatočen u hotelu za izbjeglice i emigrante u Melbourneu, gdje će i dočekati ponedjeljak i suđenje.

Foto: Hina