Reporter RTL-a detaljno opisao napad: Evo što ga je najviše rastužilo

Reporter RTL-a detaljno opisao napad: Evo što ga je najviše rastužilo

Reporter RTL-a Goran Latković još će dugo pamtiti današnji dan – nažalost ne po dobrome.

On je tijekom izvještavanja o prosvjedima na glavnom zagrebačkom Trgu napadnut od strane nekoliko prosvjednika. Prvo su krenuli verbalni napadi, da bi potom dobio udarac laktom u rebra i dva udarca s leđa u glavu.

S Goranom smo razgovarali u subotu navečer, a dok pričamo, čuju se zvukovi poruka podrške koje mu pristižu na zaslon mobitela, javlja Slobodna Dalmacija.

– Kad se sve to dogodilo bio sam pod stresom, tko ne bi… Sad se dobro osjećam, možda još nisam ni svjestan svega i tek će mi sutra biti jasnije. Trebam prespavati, odmoriti se i doći k sebi, jer bilo je baš stresno, govori nam.

Napadače nije uspio vidjeti jer su mu prišli s leđa.

Prvo sam čuo povike ‘RTL odlazi’ i mnoštvo verbalnih uvreda. Onda sam osjetio i udarce. Zaboljelo me i fizički i psihički, jer samo sam radio svoj posao, bez obzira na nečije stavova i uvjerenja… Zaboli vas da netko tko je došao tražiti svoju slobodu ugrožava drugu osobu. Bilo mi je bitno samo što prije maknuti se od njih, sačuvati zdrav razum i izaći neozlijeđen iz svega toga zajedno s kolegom snimateljem. Da se to ne bi pretvorilo u nešto puno gore. Strah sam možda osjetio tek kasnije, ističe Latković koji je sve prijavio i policiji, ali zbog tajnosti postupka ne može ništa više reći.

Prosvjed je demokratsko pravo, ali kada se prosvjeduje za slobodu onda bi bilo dobro da se pri tome ne ugrožavaju druge osobe. Ostao sam u čudu kako mi nitko nije priskočio u pomoć. Sigurno je bilo tamo ljudi koji ne podržavaju nasilje, ali eto dogodilo se što se dogodilo. Bilo mi je ovo jedno od najtežih i najzahtjevnijih izvještavanja, možda čak i najgore, ali ne samo meni, nego i drugim kolegama, koji su također doživjeli verbalne napade, kaže Goran.

Bolovanje neće uzimati, u nedjelju ima slobodan dan, a već u ponedjeljak ćemo ga opet gledati na malim ekranima.

– Ne iznenađuje me ovolika podrška kolega i hvala im na tome. Ono što me najviše rastužilo komentari su na društvenim mrežama gdje mnogi pišu: ‘Malo ste dobili, dobro ste prošli’. To je zabrinjavajuće, zaključuje Goran.

Na prosvjedu u Zagrebu verbalno je napadnuta i novinarska ekipa Nove TV, a prosvjednici su iz ruku istrgnuli mikrofon novinarki Al Jazeere.

Napad na novinare osudili su glasnogovornik Vlade Marko Milić i Ministarstvo kulture, dok su iz ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića poručili kako pravo na prosvjed ne može postati pravo na nasilje.

Foto: Screenshot

Facebook Comments