Ričard polako miče Kalmetine ljude i dovodi Zadar u red: Evo njegove najnovije pobjede

Ričard polako miče Kalmetine ljude i dovodi Zadar u red: Evo njegove najnovije pobjede

Branimir Longin podnio je ostavku na poziciju tim menadžera KK Zadar, vijest je koju objavio klub kasno navečer u petak.

Posljedica je ovo političkih previranja koja su se mogla naslutiti već nakon rezultata lokalnih izbora na kojima je HDZ prvi puta izgubio većinu u zadarskom Gradskom vijeću od hrvatske samostalnosti.

Iako je javnosti do izbora bio poznatiji kao simpatični izmišljeni lik Ričard, koji je duhovitim dosjetkama uveseljavao publiku, Enio Meštrović se nakon njih svojim djelovanjem u Gradskom vijeću Grada Zadra pokazao tvrdim orahom, kako HDZ-u tako i oporbenom SDP-u. Gradski vijećnici s njegove liste nisu podržali rebalans proračuna koji je godinama prolazio glatko i KK Zadar donosio dodatna tri milijuna kuna. Meštrović je tražio transparentnost. Želio je znati kamo ide taj novac, a kako su se stvari zaoštravale postao je sve čvrđi i odlučniji pregovarač, javlja Tportal.

Jedan od uvjeta izglasavanja rebalansa bio je odlazak odgovornih za trenutnu situaciju u KK Zadar, a samom klubu, točnije političarima koji njime upravljaju, je ostavio da izaberu hoće li to biti direktor Željko Žilavec ili tim menadžer Longin. Kako je u pregovorima klupskih djelatnika, gradonačelnika, predstavnika klubova vijećnika Gradskog vijeća i članova Nadzornog odbora kluba posebno zaiskrilo na relaciji Meštrović – Longin, tako je postalo jasno da će baš bivši sportski direktor koji je prekvalificiran u tim menadžera morati odstupiti.

‘Podnio sam ostavku jer ne želim biti nikakav uteg za klub, pogotovo u ovom teškom periodu kad je u pitanje došao proračun i rebalans. Meni je najvažnije da klub funkcionira normalno i da niti jedan pogon ne pati, ni omladinski pogon, ni seniorski, da se sve ovo najmanje na njih odrazi. Meni je osobno važno da ne odlazim s nekom gorčinom, bila mi je čast i ponos imati nekakvu funkciju u ovom klubu. Najbitnije je da ona osoba koja preuzme ovu poziciju, da se ima za što uhvatiti, da ima najbolji omladinski pogon u Hrvatskoj, da ima nekoliko jako perspektivnih juniora koji su pred potpisom s klubom i da su seniori osvajači duple krune. Uvjeren sam da će ova ekipa obraniti i Kup i naslov prvaka Hrvatske, dok će se u ABA ligi svi trenutni problemi prebroditi. S ponosom ostavljam ono što je ostalo iza mene u klubu i nadam se da će netko drugi to uspjeti oplemeniti’ rekao je u svom oproštajnom obraćanju Branimir Longin.

Meštrović je, s obzirom na to da klubom upravlja Grad Zadar, promijenio i sastav Nadzornog odbora u kojem će u budućnosti sjediti gradski vijećnici i to uz njega osobno i Ante Rubeša iz Akcije mladih te Damir Burčul iz HDZ-a.

Foto: Hina