Riskantan potez čelnice Starta: Dalija Orešković ipak ide s Bojanom Glavaševićem

Riskantan potez čelnice Starta: Dalija Orešković ipak ide s Bojanom Glavaševićem

Bojan Glavašević će biti kandidat na listi Starta za Europski parlament i to na vrlo visokom drugom mjestu. Listu će predvoditi predsjednica stranke  Dalija Orešković, a na njoj će biti još nezavisnih i stranačkih kandidata.

“Odlučio sam prihvatiti prijedlog Dalije Orešković da budem kandidat na listi Starta za europske izbore”, rekao je Bojan Glavaševića za Telegram.hr.

O ostalim kandidatima na listi nije htio govoriti, osim da će biti predstavljena vrlo brzo i da će na njoj biti još vrlo zanimljivih imena. Kalkulacijama i prognozama oko uspjeha na izborima u vidu osvojenih mandata nije se htio baviti. “To nikad nisam ni radio. Ono što je bitno, ovi izbori su prva faza bitke za Hrvatsku. Demokracija funkcionira samo ako što veći broj građana sudjeluje u njoj, a činjenica da je 11 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu prije pet godina izabralo manje od milijun ljudi je – porazna”, izjavio je  Glavašević.

S Orešković se već dogovorio i Tomislav Žagar, još jedan bivši SDP-ovac koji je nakon izlaska iz SDP-a bio dio saborskog Kluba Mosta da bi na kraju prešao u Klub nezavisnih u kojemu je i Bojan Glavašević.

Foto: Edvard Šušak/Hina