Robert Kopal i Gordan Jandroković krivi za sramotnu Izjavu koja HDZ-ovce stavlja iznad zakona?

Robert Kopal i Gordan Jandroković krivi za sramotnu Izjavu koja HDZ-ovce stavlja iznad zakona?

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković skrušeno je priznao da je stranka napravila propust jer je članovima poslala na potpis Izjavu o povjerljivosti  koja je  praktično zabranjivala  javne nastupe članovima HDZ-a.

-Dogodio nam se propust. Nismo dovoljno provjerili dokument koji je sastavila profesionalna tvrtka. S obzirom na njihove reference, mislili smo da rade po jednakom obrascu. No, izašao je tekst koji nije prihvatljiv i oni su preuzeli odgovornost. Izrazili smo žaljenje zbog toga i sada s njima pripremamo novu izjavu – rekao nam je jučer glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, komentirajući spornu Izjavu o povjerljivosti (GDPR) koju je središnjica stranke poslala članovima na potpis, piše Jutarnji list.

Dio HDZ-ovaca s kojima smo razgovarali Izjavu o povjerljivosti shvatio je kao način da ih se ušutka, no Jandroković je izjavio da tu nije bilo nikakve kontrole ni ušutkavanja.

– To je neprimjereno vremenu u kojem živimo – rekao je Jandroković. Iako Jandroković sada svu krivnju želi svaliti na tvrtku koja je radila za HDZ, veliki  dio dogovornosti leži i na HDZ-u koji je poslao spornu izjavu svome članstvu. U razgovoru s HDZ-ovcima  doznajemo  da je  operativno za GDPR bio zadužen Robert Kopal, ali da je odgovoran i Jandroković koji je trebao dobro pročitati pismo prije nego što ga je poslao članovima stranke.

 

Foto: Danijel Kasap/Hina