Robert Pauletić je uvjeren da je ministar Beroš lažni Dalmatinac: Moguća koalicija s HDZ-om ako Plenković ode

Robert Pauletić je uvjeren da je ministar Beroš lažni Dalmatinac: Moguća koalicija s HDZ-om ako Plenković ode

Robert Pauletić iz Domovinskog pokreta rekao je u Novom danu da su ga privukli nastupi Miroslava Škore u kojima je vidio da ima državnički potencijal. Na izbore izlazi u X. izbornoj jedinici, gdje je drugi na listi, dok je Ruža Tomašić prva.

Za ministra zdravstva Vilija Beroša, koji je na listi HDZ-a u istoj izbornoj jedinici, kaže da je lažni Dalmatinac koji ne poznaje dalmatinske probleme.

Robert Pauletić rekao je kako je Domovinski pokret sastavljen od privatnih poduzetnika, a snagu je okupio od centra prema desnici. “Neovisni smo, nismo profesionalni političari…Ulazim u ovo iz čistog ideala.”

Ako bi nakon izbora došlo do koalicije, ugrozit će duopol HDZ-a i SDP-a “u tom smislu što ćemo diktirati pravila igre. Most je prvi napravio pukotine na tom zidu dvovlašća”. Osim toga, Domovinski pokret, u slučaju koalicije s HDZ-om, ima uvjet.

“Uvjet Domovinskog pokreta je da Andrej Plenković ode s mjesta premijera”, rekao je Pauletić i dodao da je i sam Miroslav Škoro već rekao da bi Plenković mogao biti dobar ministar vanjskih poslova. “Njegov ego to vjerojatno neće dopsutiti”, ustvrdio je potom. Upitan nije li logično da premijer dođe iz stranke koja dobija najveći broj glasova, rekao je da u politici nije uvijek sve logično.

Ne isključuje ni mogućnost velike koalicije. “Plenkoviću je bliža ljevica nego Domovinski pokret. Više puta je dosad kao vidra spašavao svoju poziciju”, rekao je. Sa SDSS-om ne bi koalirali. “SDSS je apsolutno neprihvatljiv. Milorad Pupovac desetljećima siše novac iz državnog proračuna” kazao je pa se obrušio na tjednik Novosti koji izdaje Srpsko narodno vijeće.

Govor mržnje i pobačaj

Svaki govor mržnje treba osuditi, smatra Pauletić pa dodaje da Domovinski pokret osuđuje jučerašnji incident kada je nekolicina navijača u zagrebačkoj Kustošiji izvjesila sramotni transparent na kojemu je pisalo “J***t ćemo srpske žene i djecu”.

Kaže kako pokret smatra da život počinje od začeća, a on osobno dopustio bi pobačaj silovanim ženama. “Načelno bih ga zabranio.”

Foto: Miroslav Lelas/Hina

Facebook Comments