Ruši se bespravno sagrađena kuća suvlasnika Medikola: Još se čeka rušenje 36 kuća na Čiovu

Ruši se bespravno sagrađena kuća suvlasnika Medikola: Još se čeka rušenje 36 kuća na Čiovu

Ruši se bespravno izgrađena kuća suvlasnika privatne zdravstvene ustanove Medikol. Radi se o kući u vlasništvu obitelji Rajković koja se nalazi na Čiovu, u blizini Trogira, a odande se javila i reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

“Rušenje je trajalo i kad smo mi došli, no radovi su završili. Dobar dio kuće već je srušen. Riječ je o zaista velikom objektu vrlo blizu mora, a uvala se zove Labadusa”, rekla je reporterka, koja se čula i s odvjetnikom Ivana Rajkovića.

“Odvjetnik Vinko Ljubičic kaže da je stigla odluka Upravnog suda da se objekt mora ukloniti i Rajković je rekao da će tu odluku poštovati. Nije imao ni izbora jer država bi u protivnom sama angažirala tvrtku za rušenje i tada bi to koštalo puno skuplje. Inače, već mjesecima postoji i odluka Građevinske inspekcije, ali tu odluku je ignorirao do ove odluke suda“, objasnila je.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: KAKVA JE TO PORUKA: Plenković je smijenio čovjeka koje je prvi upozorio na aferu “plin za cent”. A Frane Barbarić je još uvijek na čelu HEP-a

Preljvukić je otkrila i što u općini Okrug na Čiovu, kojoj pripada ovo područje, misle o rušenju kuće.

“Načelnik je istaknuo da oni već dugo od Splitsko-dalmatinske županije traže da definira ovo područje – ili da ga proglase turističkom zonom, što bi omogućilo gradnju, ili da ga definiraju kao livadu, što bi značilo da bi mnogi koji su ovdje gradili bili bespravni“, ispričala je.

“Načelnik kaže da već postoji odluka o uklanjanju 39 objekata na ovom području. Dvije kuće su rušene, ova je treća, što znači da ih je još 36 na čekanju. Dakle, moguće je da će, ako se ne promjene planovi, ovdje nastati velika zona rušenja“, dodala je reporterka.

Na slici: Ivan Rajković

Foto: Promo Medikol