Ruža Tomašić komentirala Kolindin srednji prst: Što ona misli o silovanim ženama i abortusu?

Ruža Tomašić komentirala Kolindin srednji prst: Što ona misli o silovanim ženama i abortusu?

Nositeljica liste Domovinskog pokreta u X. izbornoj jedinici Ruža Tomašić u petak je izrazila uvjerenje da je iz konteksta izvučena izjava čelnika tog pokreta Miroslava Škore o silovanim ženama, dok je neprimjerenom nazvala reakciju “srednjim prstom” bivše predsjednice RH.

“Ja vjerujem da je njegov odgovor izvučen iz konteksta, po meni silovana žena treba dobiti svaku moguću pomoć i onda na kraju ona odluči, jer ona mora do kraj života živjeti s tim, a država se mora brinuti da do takvog  slučaj ne dođe – dakle da imamo državu u kojoj slobodno možete šetati  u kojoj slobodno možete reći ‘ne’, državu kojoj smo svi sigurni”, rekla je Tomašić novinarima na splitskoj Rivi.

Škoro je, naime, nedavno izjavio da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala dogovoriti s obitelji što će učiniti.

Na novinarski upit kako komentira reakciju na tu Škorinu izjavu pokazivanjem srednjeg prsta (“srednjaka”), što je učinila i bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, Tomašić je rekla kako “to nije lijepo.”

“To nikako nije primjereno, jer svatko ima svoje mišljenje i svatko odgovara za svoje mišljenje i svoj stav,”  kazala je.

Tomašić je rekla da bi se problem nezaposlenosti u Hrvatskoj trebao rješavati projektima za koje se dobivaju sredstava iz EU fondova. Spomenula je primjer nizinske pruge Zagreb-Rijeka za koju Europa daje bespovratna sredstva  a njenom gradnjom zaposlilo bi se mnogo ljudi.

Istaknula je i potrebu povećanja izvoza iz Hrvatske, a ne kao sada, kako je navela, da nam izvoz bude 40 posto, a uvoz 60 posto. Dodala je kako se nova radna mjesta mogu otvarati i ulaganjem u RH te navela kako Hrvatska nema nijednu autoindustriju, a druge države imaju.

Po njenom mišljenju, prosječna plaća u Hrvatskoj trebala bi biti 7.000 kuna, a stambeno pitanje za mlade riješila bi stanogradnjom, ali kad ona bude transparentna i poštena  a ne “za one koji već imaju dva, tri stana ili dvije, tri kuće”.

“Nisu mladi otišli zato što nemaju posla ili jer nemaju rjiešeno stambeno pitanje, mladi su otišli većinom zato što su se školovali i mukotrpno  radili i učili, a roditelji uložili u njihovo školovanje, a onda netko dobije to mjesto, pa im se to zgadilo zbog netransparentnosti u RH”, kazala je Tomašić.

Kandidat  Domovinskog pokreta X. izbornoj jedinici Robert Pauletić istaknuo je kako je u Dalmaciji na snazi politika za mlade  – “ili stranka ili vanka”. To, kaže, znači da ako ne želi ući u stranku, onda mladi čovjek nema drugog rješenja, nego otići u Irsku ili Njemačku.

Pauletić smatra kako je Domovinski pokret Miroslav Škore “snaga koja će konačno maknuti stranačko dvovlašće u Hrvatskoj”.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments