Sada se i Milanović umiješao u nogometnu polemiku: Hajduk je bio omiljeni klub Josipa Broza Tita

Sada se i Milanović umiješao u nogometnu polemiku: Hajduk je bio omiljeni klub Josipa Broza Tita

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović u srijedu je bio u Rijeci na predstavljanju kulturno-umjetničkog programa “Rijeka 2020-Europske prijestolnice kulture” te ocijenio kako je to važan događaj za kojeg se Rijeka izborila u ozbiljnoj konkurenciji.

Komentirao je i izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović po kojima je Nogometni klub “Rijeka” bio filijala “Crvene zvezde” ili “Partizana” te ustvrdio da to nije bilo tako.

“Rijeka” je bila jak klub koji je pobjeđivao i Real Madrid, igrači su igrali u reprezentaciji, rekao je. Ne razumijem to, dodao je.

Napomenuo je i da je NK “Rijeka” bio jedan od klubova koji u grbu nije imao zvijezdu petkoraku, a da je “Hajduk” bio omiljeni klub Josipa Broza Tita.

Komentirajući predsjedničine tvrdnje “o životu iza željezne zavjese”, Milanović je rekao da se pri tome očito poziva na govor Winstona Churchilla.

“U tom govoru ima jedan pasus u kojem on nervozno gleda na mogućnost da se Istra i Rijeka priključe Jugoslaviji, odnosno Hrvatskoj i zalaže se protiv toga. To predsjednica nije pročitala. U tom smislu je Churchill razmišljao kao Mussollini”, rekao je Milanović.

Milanović je također ocijenio kako se u Vukovaru zbog HDZ i njegovih bukača stvara ozračje konfilkta.

Potvrdio je da će ove godine, kao i 2013., doći na Ovčaru i na mjestu masovne grobnice odati počast žrtvama vukovarske tragedije.

“Tamo su žrtve i to je izraz poštovanja, to nije fešta kako od toga radi HDZ”, rekao je Milanović.

Foto: Edvard Šušak/Hina