Sandra Benčić bacila vijenac u Dunav. Most žestoko reagirao: Pa ona je veći Pupovac od Milorada Pupovca

Sandra Benčić bacila vijenac u Dunav. Most žestoko reagirao: Pa ona je veći Pupovac od Milorada Pupovca

Počast civilnim žrtvama rata u Vukovaru u nedjelju su bacanjem vijenca u Dunav kod Veslačkog kluba Vukovar odali članovi Možemo Osijek i koordinatorica stranke Sandra Benčić

“Život svake nevine žrtve vrijedi jednako i kod ubojstva nevinih ne smijemo raditi razliku ni po kojoj osnovi. Samo priznavanjem i žaljenjem zbog patnje svih koji su je iskusili, i kažnjavanjem odgovornih, moći ćemo doista izgraditi trajni mir i okrenuti se budućnosti”, poručili su iz Možemo u objavi na društvenim mrežama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Romano Bolković ispričao priču o upaljaču koja je povezana s padom Vukovara: Iz toga slijedi strašan zaključak koji se ne usuđujem napisati

Koordinatori Možemo, Sandra Benčić i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, jučer su sudjelovali i u vukovarskoj Koloni sjećanja, te položili vijence i na vukovarskom groblju te na Ovčari.

Podsjetimo, na istom mjestu sličnu komemoraciju, kao i svake godine, planirao je izvesti i SDSS na čelu s predsjednikom Miloradom Pupovcem, no odustali su nakon prijetnje saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Stipe Mlinarića – Ćipe da će tijelima formirati živi zid i tako spriječiti SDSS-ovce u svom naumu, javlja Tportal.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: OSTALA JE DO KRAJA: Ovo je poznata braniteljica koja je zadnja ostala u vukovarskoj bolnici

Na ovaj čin možemovaca reagirao je Most.

“Sandra Benčić je veći Pupovac od Pupovca jer misli da bacanjem vijenca u Dunav za sve žrtve demonstrira svoju progresivnost, a zapravo njeguje tipični jugo kompleks prema kojem ne smije postojati niti jedan dan koji Hrvatskoj priznaje žrtvu i zaslugu za pobjedu u obrambenom ratu, a da Srbima nije brže bolje priznata još veća.

I baš zato što nema emancipiranu i suverenu svijest nikada neće postati ne samo premijerka, nego ni ozbiljan kandidat za tu funkciju.

To je dokazala i time što smatra kao potpisnica Deklaracije o zajedničkom jeziku da Hrvatska nema čak niti vlastiti jezik nego da su hrvatski i srpski jedan te isti jezik”, ističe Most.

Foto: Možemo