Sandra Benčić optužila Škoru za prljavu kampanju i blaćenje suparnika: Želi li zamijeniti Plenkovića na čelu vlade?

Sandra Benčić optužila Škoru za prljavu kampanju i blaćenje suparnika: Želi li zamijeniti Plenkovića na čelu vlade?

Saborska zastupnica Zeleno-lijeve koalicije Sandra Benčić poručila je u kandidatu Domovinskog pokreta za zagrebačkog gradonačelnika Miroslavu Škori da će izgubiti u drugom krugu lokalnih izbora, što će mu biti četvrti poraz.

“Ovo su treći izbori koje je izgubio, a ja mu sugeriram da se počne pripremati i za četvrti poraz”, izjavila je Benčić nakon što su objavljeni neslužbeni rezultati lokalnih izbora.

Benčić je optužila Škoru da se u kampanji služio “nevjerojatnim prljavštinama” te mu poručila da metodama kojima se koristio nije mjesto u demokratskom društvu i utakmici, javlja N1.

Ustvrdila je kako je Škoro koristio lažne anketare koji su “blatili ostale kandidate” i da su se slale sumnjive poruke “koje definitivno imaju Škorin potpis”.

“Difamiranje političkog protivnika na taj način pripada drugom političkom dobu, protiv kojeg se on navodno bori, a koristi njegove najgore metode. Oni koji ne znaju igrati demokratsku utakmicu po fair-play pravilima u nju niti ne spadaju”, rekla je Benčić.

Upitana za postizbornu suradnju, Benčič je naglasila da će Zeleno-lijeva koalicija idućih danima razgovarati s onima koji se nalaze od centra prema lijevo i predstavljaju progresivne snage koje su bile opozicija Milanu Bandiću i HDZ-u. S njima će, dodala je, razgovarati oko okupljanja većine u Gradskoj skupštini.

Benčić u drugom krugu lokalnih izbora očekuje potporu svih koji žele promjenu modela upravljanja Zagrebom.

“Pozivamo sve birače da izađu u drugom krugu i još jednom potvrde da je vrijeme za promjene i da Zagreb nikada više neće biti bankomat za uske klijentelističke krugove, niti od Jelene Pavičić Vukičević niti od Miroslava Škore niti od HDZ-a. S time je jednom zauvijek gotovo”, poručila je.

Na pitanje je li ona buduća premijerka, kako se priča, odgovara: “Ajme, Bože, kakvo pitanje! Sandra Benčić je saborska zastupnica i tako će i ostati. Nitko od nas ne razmišlja na taj način, mi razmišljamo je o odgovornosti prema građanima, i idemo prema tome”, kazala je među ostalim.

Foto: Hina