Šarić: Carla Del Ponte ne bi propustila reagirati da je bilo osnove za optužnicu protiv hrvatskih pilota

Šarić: Carla Del Ponte ne bi propustila reagirati da je bilo osnove za optužnicu protiv hrvatskih pilota

Politička analitičarka Mladenka Šarić govorila je o srpskim optužnicama protiv hrvatskih pilota te reakciji Milorada Pupovca na njih, donosi N1.

“Sve te stvari koje Vučić sada aktualizira su prošle kroz forume, kroz instance Haškog tribunala i da je postojao ijedan dokaz da je to utemeljeno sigurno je da Carla Del Ponte ne bi preko toga prošla, jer mi u Hrvatskoj i BiH znamo koji su se procesi bili vođeni u Haagu”, objašnjava.

Rekla je i kako sve zločine treba procesuirati, ali da to trebamo raditi i mi. Također, kaže, i ne slažemo se da se zločin uopće dogodio. “Drugo, ako se vratimo 30 ili 28 godina unatrag, mi tu možemo puno stvari otvoriti. Imamo udrugu silovanih žena koje i dan danas hodaju ulicama svojih gradova, a mi to ne otvaramo”,veli.

Osvrnula se i na Pupovca:

“Postavlja se pitanje zašto gospodin Pupovac, koji je drugi mandat u Vadi s Plenkovićem, a prije toga i u vrijeme premijera Sanadera, u svim tim godinama u kojima je blizu vlasti ili dio vlasti, nije otvorio to pitanje. Postavlja se kao daljinski upravljač Aleksandra Vučića. Ne bih to mogla opisati kao suvislu i promišljenju politiku”, kaže.

Dodala je i kako vjeruje, koliko god grubo zvučalo, da ćemo u jednom trenutku morati podvući crtu i reći da je napravljeno što je napravljeno.

Foto: N1