Sasjekao inicijativu poduzetnika Hrvoja Bujasa: Bahatom Ćoriću je budalaština nešto što je posve normalno

Sasjekao inicijativu poduzetnika Hrvoja Bujasa: Bahatom Ćoriću je budalaština nešto što je posve normalno

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić danas je komentirao zahtjev udruge Glasa poduzetnika da se sve djelatnosti otvore do 15. svibnja kao i sastanak ministra Zdravka Marića s poduzetnikom Milenkom Bašićem za čiji su kredit u HBOR-u lobirale Josipa Rimac i Gabrijela Žalac.

“Bit ću vrlo konkretan. To je još jedna od budalaština gospodina Bujasa. To je sve što imam reći o tome”, kazao je Tomislav Ćorić o otvorenom pismu Davoru Božinoviću u kojemu udruga Glas poduzetnika traži otvaranje svih djelatnosti od 15. svibnja, javlja N1.

Odgovorio je i na pitanje o sastanku ministra Marića s poduzetnikom Milenkom Bašićem. Za njegov kredit kod HBOR-a lobirale su, podsjetimo, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac i bivša ministrica Gabrijela Žalac.

“Ne mogu komentirati cijeli postupak jer nisam bio član Nadzornog odbora HBOR-a, no kako Marić funkcionira u Vladi već godinama je način koji ostavlja dojam najviše razine vjerodostojnosti i kredibiliteta. Osobno neću propitivati kredibilitet ministra Marića.

Ja nisam imao razgovore s Josipom Rimac na tu temu. Hrvatska javnost zna da je g. Bašić u pratnji odvjetnika prije izdavanja mišljenja Ministarstva zaštite okoliša bio u ministarsvu u nekoliko navrata. Transparntnost razgovora možete postići na više načina.”

Foto: Hina