Šef splitske onkologije se “bacio” u turizam: Noćenje u njegovoj vili na Braču stoji “samo” 2600 eura

Šef splitske onkologije se “bacio” u turizam: Noćenje u njegovoj vili na Braču stoji “samo” 2600 eura

Uz angažman u desecima strukovnih udruga, povjerenstava i odbora, prof. dr. sc. Eduard Vrdoljak, dugogodišnji šef splitske i hrvatske onkologije, stigne se baviti i turizmom – i to elitnim. Na građevinskoj parceli površine dva hektara na Braču ovaj državni službenik s poslovnim partnerom iz Amerike izgradio je kompleks s dvije vile i pratećim objektima koji se u cijelosti iznajmljuje za tridesetak tisuća eura tjedno, koliko otprilike iznosi godišnja liječnička plaća u Hrvatskoj, piše Slobodna Dalmacija.

Porijeklo novca za investiciju bez upisane hipoteke i kredita jasnije je kad se u sudskom registru pogleda ime njegova partnera u tom projektu, Roberta Stuarta Swansona, moćnog farmaceutskog igrača i suosnivača tvrtke Swixx BioPharma, koji vlada istočnoeuropskim i ruskim tržištem, među ostalima, i skupih hemato-onkoloških lijekova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Nezasitna Ursula von der Leyen: Morala je baciti čak 215 milijuna doza cjepiva za covid, a sada ide u nabavu još 150 milijuna

Prof. Vrdoljak od prošloga ljeta s poslovnim partnerom Robertom Stuartom Swansonom zaokupljen je i turizmom otkako su u Škripu otvorena vrata dviju luksuznih vila prvotno nazvanih Edo i Stuart, koje se od prošloga ljeta iznajmljuju pod imenom Tranquility (engl. Mir) villas Lu i Jo (navodno prema skraćenim imenima kćeri njihovih suvlasnika). Tako ćemo ih i mi imenovati u daljnjem tekstu.

Riječ je o luksuznim nekretninama izgrađenima na dva hektara površine u vlasništvu 1/1 (bez kredita i tereta) tvrtke Vita Longa d.o.o. (lat. dug život), čiji su osnivači Robert Stuart Swanson iz SAD-a i Eduard Vrdoljak, na čijoj je splitskoj adresi spomenuta tvrtka i registrirana 2005. godine. Pod stavkom njezine osnovne djelatnosti zapisano je “hoteli i sličan smještaj”, dok opis bračkog, zidovima opasanog Vrdoljakova i Swansonova posjeda na službenoj web-stranici otkriva kako je riječ o dvije suvremene vile s bazenima i pratećim objektima za osoblje, uokvirene prekrasno uređenim vrtovima.

“Naš koncept pune usluge donosi novu razinu privatnosti i opuštanja na hrvatsku obalu. Dostupne za iznajmljivanje zasebno ili zajedno, naše vile nalaze se u privatnom kompleksu od dva hektara, koji je pretvoren u najveći botanički vrt na Braču. Iz domova se pruža panoramski pogled na biblijski krajolik. Grad Split i planine oko njega vidljivi su preko Splitsko-bračkog kanala – stvarajući svjetlucavi horizont noću”, biranim se riječima opisuje luksuzni kompleks u Škripu s potpisom milanskog arhitekta Federica Pacea, koji je u uvodnom opisu svoga arhitektonskog projekta na Braču na vlastitoj web stranici istaknuo kako su taj posao “okarakterizirale duge birokratske procedure”, javlja Slobodna Dalmacija.

Početna cijena noćenja u vili Jo (punog imena Johanna) je 2600 eura, dok je u vili Lu (punog imena Lucija) nešto niža – 2321 euro, oglašeno je na internetskoj stranici luxurycroatianvillas.com. Tjedni najam luksuznog kompleksa, nestvarno zvuči običnim smrtnicima, košta tridesetak tisuća eura.

Gosti vile Jo mogu uživati u suvremenom, ali klasičnom objektu veličine 900 m2 (od kojih je 180 vanjska terasa) s prekrasnim dvorištem. Objedinjava tri apartmana veličine 65+ m2 s vlastitim kupaonicama uz tri spavaće sobe, također s kupaonicama. Njezin vrhunski interijer uređen je izabranim dizajnerskim predmetima (de Padova, Denise Milano, Flos, Kartell, Vitra, Davide Groppi uz primjerke moderne umjetnosti), a vila, uz prostranu blagovaonicu i kuhinju, između ostaloga, posjeduje i vanjski prostor za kuhanje s roštiljem i natkrivenom blagovaonicom, knjižnicu, bazen i jacuzzi, lift, teretanu, saunu, privatni vinski podrum s probranim kapljicama iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Francuske te žestokim pićima i cigarama, organski povrtnjak i voćnjak s agrumima…

Kako izgleda Vrdoljakova vila možete vidjeti na povoj oveznici: Vrdoljak

Naslovna fotografija: Eduard Vrdoljak

Foto: Hina