Šef Vinogradske bolnice poslao šifrirano upozorenje doktorici Zadravec: Što će poduzeti?

Šef Vinogradske bolnice poslao šifrirano upozorenje doktorici Zadravec: Što će poduzeti?

V.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak oglasio se u petak u povodu medijskih napisa o toj ustanovi, poručivši kako uprava bolnice neće dozvoliti narušavanje ljudskih prava unutar kolektiva te će preko nadležnih tijela i drugim pravnim mehanizmima zaštititi svoj ugled.

Ta je ustanova u središtu pozornosti u posljednje vrijeme zbog odlaska radiologa, a djelatnici Klinike za tumore KBC-a Sestara milosrdnica, nezadovoljni ponašanjem predstojnice Klinike za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec, održali su u četvrtak prosvjed, javlja N1.

Zovak kaže kako su upozoravanja na nepravilnosti dobrodošla kako bi ih se zakonskom procedurom provjerilo i sankcioniralo ukoliko se dokaže da nešto izlazi iz pravnih okvira.

“Uvjetima rada i kvalitetom postojeće medicinske opreme nismo zadovoljni, ali u kontekstu financijskih mogućnosti KBC Sestre milosrdnice i zdravstvenog sustava Republike Hrvatske, svakodnevno nastojimo obnavljanjem medicinske opreme dosegnuti moderne svjetske standarde dijagnostike i liječenja”, ističe.

Poslovanje KBC Sestre milosrdnice, stručno i financijsko je transparentno i pod kontrolom Upravnog vijeća, HZZO-a i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Sve službe KBC Sestre milosrdnice stoje na raspolaganju analizama i kontrolama službenih tijela Republike Hrvatske”, napisao je Zovak.

Misija KBC Sestre milosrdnice je, ističe, nastaviti pružati pravodobnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu, a to svakodnevno radi 4 000 djelatnika bolnice u kojoj je  godišnje 56.000 hospitaliziranih i 1,4 milijuna ambulantnih pacijenata.

Djelatnici KBC Sestre milosrdnice bili su i na ispomoći u KB Dubrava i drugim zdravstvenim ustanovama za vrijeme covid-19 panedemije, a bolnica je i matična zdravstvena ustanova za organizaciju rada i smještaja u Stacionaru Arena Zagreb.

Foto: Hina