Šeks priznao: Jedan dio HDZ-ovog biračkog tijela ne slaže se s Plenkovićem

Šeks priznao: Jedan dio HDZ-ovog biračkog tijela ne slaže se s Plenkovićem

Vladimir Šeks kazao je u nedjelju kako, što se tiče strategije za drugi krug, Kolinda Grabar- Kitarović, sada treba privući na svoju stranu birače koji su glasali za Miroslava Škoru.

– On vjerojatno ide na parlamentarne izbore, cijela ta grupacija ide prema tome, ali sada treba izvući te birače, njima je bliža ona, nego Zoran Milanović – kazao je Šeks.

Na pitanje što ako bude bojkota, kaže: “Cijela Europa je puna populističkih, antisistemskih stranaka, pokreta, ovdje se u Hrvatskoj nagomilalo puno struja, strujica, stranaka, opća je jedna polarizacija društva lijevo i desno i sve to rezultira ovakvim ishodima. Ovo je još, unatoč tim najnepovoljnijim, unutrašnjopolitičkim i međustranačkim okolnostima, izvanredan uspjeh za Kolindu.”

Šeks je kazao kako su Plenković i HDZ dali sve što je potrebno da joj osiguraju uspjeh. Na upit radi li se tu i o protestu protiv Plenkovića, kazao je da se može i o tome spekulirati, da se jedan dio HDZ-ovog biračkog tijela ne slaže, da postoji postotak koji se ne slaže s glavnom linijom stranke.

Što se tiče drugog kruga kazao je da je Grabar Kitarović u prednosti i da je Milanović izvukao svoj maksimum. Na upit što će biti sa Stevom Culejem i hoće li biti izbačen, kazao je da načelno nije ni za kakvo izbacivanje.

– To na kraju nikada nije donijelo neko dobro, nego samo stvara žrtve i protivnike – kazao je Šeks.

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments