Šibenska tužiteljica slala povjeljive poruke Josipi Rimac: Molim te Jope, odradi to, pritisni Jope. Upri, upri, upri, upri

Šibenska tužiteljica slala povjeljive poruke Josipi Rimac: Molim te Jope, odradi to, pritisni Jope. Upri, upri, upri, upri

Nakon objave novog seta poruka bivše HDZ-ove državne tajnice Josipe Pleslić ex Rimac i Snježane Bajan, nekadašnje zamjenice u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku koja ju je tražila pomoć u napredovanju, pitali smo DORH hoće li nešto poduzeti. Upit smo poslali i Državnoodvjetničkom vijeću koje donosi odluke o napredovanju državnih odvjetnika.

Naime, ranije je objavljeno da se Bajan dopisivala s Rimac oko dodatnog stana za njezinog ondašnjeg supruga. Bajan je radila na tom slučaju te je odobrila dodjelu stana, zbog čega je kasnije osuđena Anna Marija Radić, službenica ministarstva, koja je bila u bliskim odnosima s Rimac. Sud je zaključio da suprug Josipe Rimac nije imao pravo na dodatni stan. Ni Rimac ni Bajan zbog toga nisu odgovarale, piše Ana Raić na portalu N1.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: SPOLNI ODGOJ” PROFESORICE ĐURĐEVIĆ: Nesuđena predsjednica Vrhovnog suda digla na noge pravobraniteljice, a ne zna da je vagina zapravo rodnica

Nakon što je Jutarnji list otkrio poruke koje pokazuju koliko su njih dvije bile bliske, iz DORH-a su poručili kako postoji osnova da se zamjenicu Bajan stegovno goni, no nisu to više mogli učiniti jer je nastupila zastara. Radilo se o porukama iz 2016.-2019. godine.

Ipak, Snježana Bajan je od svoje šefice dobila nižu ocjenu rada.

Jučer je Jutarnji list objavio nove poruke. Iz njih proizlazi da je zamjenica Bajan u istom periodu tražila od Rimac da joj pomogne u napredovanju.

Slavica Bajan/Screenshot

Iz poruka je, piše Jutarnji list, vidljivo da je tadašnja zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku silno htjela napredovati na višu poziciju – najprije na funkciju zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu, a zatim to koristiti kao odskočnu dasku na mjesto županijske državne odvjetnice u Šibeniku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Poznata glumica iskreno progovorila o svojim razvodima, majčinstvu i žrtvovanju. Svojoj djeci uvijek kažem da volim njihovog tatu

“Jesi li sve poduzela da ja dobijem ono gori što zaslužujem. Samo i isključivo očekujem da ti to riješiš. Možeš i sad si u prilici” … “Ja kad odem gori 24 sata sam tvoja” … “Zakaži mi kod Plenkovića da mu ja kažem” … “Izvoli to sa svojima odradit… svi u DORH-u znaju da sam otukla onaj grad”, poruke su koje je zamjenica državnog odvjetnika slala Josipi Rimac, koja joj je povremeno odgovarala “Hoćuuuu….”

Bajan je u nekoliko navrata zatražila da je Rimac odvede kod Andreja Plenkovića, na što je dobila odgovor: “Ti si opičena.” Iz poruka je jasno da Bajan nije bila zadovoljna brzinom svog napredovanja u Državnom odvjetništvu pa je tako Josipi Rimac uputila i poruke sljedećeg sadržaja: “Upri, upri, upri, upri”… “Molim te Jope, odradi to, pritisni Jope. Ne jebu ako ih se ne pritisne, čuvaju za odabrane.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Profesorica Đurđević poslala pismo Teleskopu: Tvrdi da je napravila “lapsus” s vaginom i rodnicom

“Županijska državna odvjetnica je u odnosu na dio komunikacije iz kasnijeg razdoblja, ocijenila da je ponašanje zamjenice općinske državne odvjetnice također bilo neprimjerno. Uzela ga je u obzir prilikom ocjenjivanja obnašanja državnoodvjetničke dužnosti i smanjila joj ocjenu”, objasnili su iz šibenskog državnog odvjetništva.

Bajan je lani u lipnju ostvarila transfer. Premještena je za zamjenicu u Općinsko državno odvjetništvo u Zagreb. Iz DORH-a nam danas, nakon objave serije novih poruka, odgovaraju kako ne namjeravaju ništa više poduzeti protiv nje.

Iz DOV-a pak poručuju kako Snježana Bajan nije napredovala, odnosno nije imenovana za zamjenika državnog odvjetnika u državno odvjetništvo višeg stupnja. Premještena je, kažu, u državno odvjetništvo istog stupnja.

“Trajni premještaj zamjenika državnih odvjetnika reguliran je člankom 49. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću i ne smatra se napredovanjem”, objašnjavaju.

Na izravno pitanje jesu li 2023. kada su odobrili premještaj Snježani Bajan bili pod ikakvim pritiskom odgovaraju: “Državnoodvjetničko vijeće nije 2023. bilo ni pod kakvim pritiskom prilikom odlučivanja o prijavama zaprimljenima na poziv zamjenicima državnih odvjetnika za trajni premještaj”.

Foto: Hina