Osumnjičeni za silovanje ipak će u zatvor: Policija je već dobila nalog da ih uhiti

Osumnjičeni za silovanje ipak će u zatvor: Policija je već dobila nalog da ih uhiti

Županijski sud u Zadru donio je odluku o istražnom zatvoru za osumnjičene silovatelje. Kako neslužbeno doznajemo, policija je zaprimila dovedbeni nalog za petoricu osumnjičenika.

” Sobzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice, obavještavam Vas kako je danas 17. listopada 2019. godine izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru, a nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor. Odluka je napisana i otpremljena strankama”, stoji u priopćenju glasnogovornika Županijskog suda u Zadru Hrvoja Viskovića, javlja N1.

Kako N1 neslužbeno doznaje, zadarska policija zaprimila je dovedbeni nalog za petoricu osumnjičenika.

Podsjetimo, sudac Županijskog suda u Zadru Ivica Marković na slobodu je pustio mladiće u dobi od 17 do 19 godina protiv kojih je policija podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da su u godinu dana u više navrata grupno silovali tada 15-godišnju djevojku. Silovanja su se dogodila u periodu od kolovoza prošle do srpnja ove godine. Policija je podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da su u godinu dana u više navrata grupno silovali tada 15-godišnju djevojku, neka od silovanja snimali su mobitelom, a snimljenim materijalom ucjenjivali su djevojku kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose.

Foto: Damir Senčar/Hina