Sin čelnika HDZ-a prijetio policajcima i njihovim djevojkama. Kako se to uvijek njima događa i kako to odgajaju djecu?

Sin čelnika HDZ-a prijetio policajcima i njihovim djevojkama. Kako se to uvijek njima događa i kako to odgajaju djecu?

Policija u Šibeniku objavila je jučer da je podnesena prijava protiv 27-godišnjaka iz Drniša zbog prijetnji policajcima i njihovim djevojkama. 

Ova vijest postaje malo više zanimljiva kada se otkrilo da je riječ o sinu Josipa Begonje, aktualnom gradonačelniku Drniša i saborskom zastupniku HDZ-a, donosi RTL.  

Marko Begonja tako je u noći s nedjelje na ponedjeljak nezadovoljan prethodnim postupanjem policije, kasnije porukama ozbiljno zaprijetio dvojici službenika. U izvješću stoji da je i prema djevojkama policajaca izrekao prijetnje. 

Kako doznaje Šibenski.hr, navodno je problem bio što su ga dvojica policajaca otprilike njegovih godina zaustavili na ulici te su ga htjeli pretresti zbog određenih sumnji da posjeduje neke ilegalne predmete. Zapovjedili su mu da skine odjeću, a on je takvu namjeru shvatio kao ponižavanje.

I njegov otac, gradonačelnik Drniša rekao je da bez obzira na njegovu političku funkciju, sin ga nije zvao da intervenira.

“Hipotetski čak i da me je zvao i to tražio, budite uvjereni da ja to ne bih napravio. Zakon je zakon i mora ga poštovati tko god to bio, pa da je i moj i bilo čiji sin. Moj sin je svoj čovjek, živimo u istom gradu, ali ne na istoj adresi. Zvao me je u ponedjeljak u neko doba i kazao mi da su ga dva policajca PP Drniš pretresali i to, po njegovim riječima, na “slobodniji način”. 

Mladić je, kako je policija navela, uz kaznenu prijavu za prijetnje prema službenoj osobi, koja je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku. 

Tijekom srijede trebao je biti saslušan, no nije poznato je li Općinsko državno odvjetništvo za njega predlagao istražni zatvor ili je ipak pušten nakon ispitivanja uz mjere opreza.

Za kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi po Kaznenom je zakonu propisana kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Foto: Wikipedia