Sinčić napao Plenkovića usred Europskog parlamenta: Ponašate se kao sitni prevarant. Dvije godine skrivate informacije

Sinčić napao Plenkovića usred Europskog parlamenta: Ponašate se kao sitni prevarant. Dvije godine skrivate informacije

Premijer Andrej Plenković u Europskom parlamentu predstavio je prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, a potom su se  javili brojni europarlamentarci, a među njima je bio i  Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid) koji mu je poručio da je prevarant

– Ovom prilikom treba reći kako izgleda Hrvatska za vrijeme predsjedanja gospodina Plenkovića i njegove vladavine, a ilustriraju je dvije stvari – bezakonje i korupcija. Ilustrirat ću to na vlastitom primjeru, a tiče se prava na pristup informacijama. Još kao zastupnik u Hrvatskom saboru prije dvije godine poslao sam upit, a to je javni podatak, da mi se dostavi informacija tko je na određene dane ulazio u zgradu vlade, u svetu zgradu hrvatske vlade. Do dana danas nakon dvije godine niste odgovorili na moj upit. Ako se tako odgovara zastupniku, što tek možemo očekivati građanima – poručio je Sinčić Plenkoviću pa nastavio:

– Rok vam je bio dva tjedna, imate i odluku Ustavnog suda i vi još uvijek niste odgovorili, toliko o vašoj transparentnosti. Omotnica stoji u zgradi vlade, 100 metara od zgrade sabora. Odbijate primiti poštu. Tako se ne ponaša ni državnik ni premijer, tako se ponaša sitni prevarant – kazao je Sinčić dok se Plenković sve više mrštio da njegov govor, javljaju 24 sata.

– Sve to radite da zaštite svoje prijatelje koji su se ilegalno, potajno sastajali u zgradi vlade i pisali zakon kojim su sebi dodijelili poslove od 500 milijuna kuna. Sukob interesa, za hrvatske primjere, bez presedana – zaključio je Sinčić.

Foto: Patrick Seeger/Hina