Sindikalisti sasjekli ministra Marića koji je zaprijetio da neće biti povećanja plaća: To je skandalozno dolijevanje ulja na vatru

Sindikalisti sasjekli ministra Marića koji je zaprijetio da neće biti povećanja plaća: To je skandalozno dolijevanje ulja na vatru

Izjava ministra financija Zdravka Marića da javni sektor neće dobiti povećanje plaća ako sindikati u prosvjeti ne prihvate ponudu Vlade izazvala je burne reakcije sindikalista.

Ministar Zdravko Marić je  izjavio kako sindikati javnih službi neće dobiti povećanje plaća ako sindikati u prosvjeti ne prihvate ponudu Vlade.

Za predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalinca poruka ministra je skandalozna, javlja Dnevnik.hr.

Na pitanje smatra li da je ovo pokušaj da se sindikati posvađaju međusobno te da se vrši pritisak na sindikate u obrazovanju, Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja odgovara: “Gledajte, ne mogu drugi sindikati utjecati na obrazovne sindikate. Na njih može utjecati jedino njihovo članstvo. Ali, sindikati se mogu međusobno posvađati, ja vjerujem da to i jest u motivu Vladinog djelovanja, no time neće ništa dobiti!”

Željko Stipić iz sindikata Preporod rekao je: “Ili se radi o nesmotrenosti ili o dolijevanju ulja na vatru. Ako se radi o nesmotrenosti, nije dobro, jer smo već više puta svjedočili toj situaciji i Vlada je našla načina kako da proširi primjenu dodatka kolektivnom ugovoru koji je potpisan u državnim službama na javne službe i obrnuto.

Ako se radi o dolijevanju ulja na vatru, to je jako, jako ružno. Nama su potrebne hladne glave. Mi smo sad u ozbiljnom sporu, govorimo o školskim sindikatima”.

Foto: Hina