Širi se istraga protiv Kuščevića: Na “nišanu” dužnosnici iz Nerežišća i Kuščevićev šogor

Širi se istraga protiv Kuščevića: Na “nišanu” dužnosnici iz Nerežišća i Kuščevićev šogor

Istragom protiv Kuščevića obuhvaćeni su i njegov šogor Ivica Žuvić, sadašnji načelnik Nerežišća Svemir Obilinović i bivši predsjednik Općinskog vijeća Jakša Goić, neslužbeno doznaje N1.

Prema informacijama N1, mandatno-imunitetno povjerenstvo će se sastati početkom sljedećeg tjedna, a danas će zakazati tu sjednicu.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo (DORH) uputilo je Hrvatskom saboru zahtjev za skidanje imunitetu zastupniku HDZ-a Lovri Kuščeviću, donedavnom ministru uprave zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Tereti ga se za zlouporabu ovlasti

Temeljem kaznene prijave Uskok sumnjiči Kuščevića i druge osobe za zlouporabu položaja i ovlasti, a pretresom stanova i nekretnina, obuhvaćeno je više osoba koje se sumnjiči za pomaganje te poticanje na ovo kazneno djelo, piše N1.

Mediji su ranije prozivali Kuščevića kako je vilu, koju iznajmljuje turistima, upisao u katastar kao pašnjak, dok je štalu u negrađevinskoj zoni prenamijenio u stambenu zgradu, što mu je omogućila odluka Općinskog vijeća Općine Nerežišća u vrijeme dok je on bio načelnik.

Uz to, Kuščevića se prozivalo da je kao privatna osoba 2010. godine otkupio poslovne prostore svoje bivše tvrtke Kuščević d.o.o., koja je nešto kasnije otišla je u stečaj, a dužnici se nikako nisu mogli naplatiti jer tvrtka nije imala nikakve imovine.

Također, mediji su pisali da je Kuščević radio sa 20 sumnjivih off-shore tvrtki osnovanih u karipskim državicma te na Malti, a općina Nerežišće, kojoj je tada bio na čelu, izmijenila je prostorni plan za gradnju tzv. Brač Medical Cityja, a da nije provjerila investiture. Pored toga, prema ranijim medijskim navodima, Kuščević je zaboravio evidentirati kuću u katastru te je upisati u imovinsku karticu dužnosnika.

Foto: Edvard Šušak/Hina