Sjajne vijesti iz Armenije: Vatreni sada sami odlučuju o svojoj sudbini. Dalić izabrao 11 lavova koji moraju pobijediti

Sjajne vijesti iz Armenije: Vatreni sada sami odlučuju o svojoj sudbini. Dalić izabrao 11 lavova koji moraju pobijediti

Armenija je od 15 sati započela svoju utakmicu protiv Walesa na domaćem terenu. Važno im je bilo da ne izgube utakmicu protiv Walesa kako bi zadržala realne šanse za Euro u Njemačkoj, ali isto tako pomogla je i Hrvatskoj kojoj je važno da Velšani danas nisu slavili na gostovanju. Utakmica je završila bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Sve je počelo dobro što se tiče Hrvatske, utakmica je tek krenula, a Armenci su poveli u ranoj fazi utakmice, igrala se peta minuta.  Domaći su izveli korner, lopta je nakon odbijanca stigla do Zelarayana koji se majstorski namjestio na desnicu pa tukao s 15-ak metara i poentirao, javlja Večernji list.

To je zaista bila sjajna vijest za Hrvatsku, a ovaj rezultat svakako je odgovarao vatrenima jer su izbili na drugo mjesto s utakmicom manje i jednakim brojem bodova kao Wales i Armenci. Nažalost, Wales je uspio doći do izjednačenja u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena autogolom Tiknizyana. Vatreni su za kratko vrijeme bili na drugom mjestu koje direktno vodi na Euro. 

Obzirom da je drugo vrijeme proteklo bez pogodaka, rezultat je ostao na 1:1 iz provoga dijela. Wales je ovim, za njih vrlo sretnim izjednačenjem, ostao na drugom mjestu skupine s bodom više od vatrenih.

Izašao je sastav za današnji susret. Kao što je i najavio prije nekoliko dana izbornik Zlatko Dalić, Joško Gvardiol krenut će od prve minute na poziciji lijevog beka. Dalić nije zadovoljan Sosom ni Barišićem, kojeg ovaj put ni nema u reprezentaciji pa je odlučio na lijevi bok staviti Joška koji to igra i u Cityju. Umjesto njega je na mjesto stopera uskočio Martin Erlić.

Postojala je i nedoumica tko će zamijeniti ozlijeđenog Matea Kovačića, a izbornik se na kraju odlučio za Lovru Majera. Na desno krilo se vratio Andrej Kramarić koji je propustio listopadski ciklus, kao i Luka Ivanušec koji će zauzeti mjesto na lijevom krilu. U špici će od prve minute krenuti povratnim Ante Budimir. 

Hrvatska: Livaković – Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol – Modrić, Brozović, Majer – Kramarić, Budimir, Ivanušec

Latvija: Ozols – Savalnieks, Černomordijs, Balodis, Ciganiks – Tobers, Saveljevs – Jaunzems, Ikaunieks, Daškevičs – Uldrikis 

Foto: Hina