Slavko Tušek tvrdi da je Škaro bio obijestan i bahat: “Žao mi je te žene, ali vjerujem da ona nije jedina”

Slavko Tušek tvrdi da je Škaro bio obijestan i bahat: “Žao mi je te žene, ali vjerujem da ona nije jedina”

‘Žao mi je zbog svega, žao mi je te žene i što joj se to dogodilo, ali vjerujem da ona nije jedina. Sve to pogađa i našu asocijaciju jer je Damir Škaro bio član Upravnog odbora kao predsjednik najvećeg autokluba u zemlji i kluba s najviše intervencija’, rekao je za Jutarnji list Slavko Tušek, predsjednik Hrvatskog autokluba, kad su ga pitali za komentar uhićenja Damira Škare.

On Škaru poznaje još iz boksačkih dana jer se i sam u mladosti bavio atletikom, ali kaže da su se u jednom trenutku pogubili. Tušek se prisjeća da je Škaro u AK Siget došao sa skupinom ljudi koju je predvodio bivši glavni tajnik HAK-a Ile Baković i da se tamo nametnuo kao čelni čovjek.

‘On je u AK Siget bio sve, i zakon i sud. Poznat je kao veliki autokrat i onaj tko ne postupa po njegovu, ne može opstati u tom autoklubu’, kaže Tušek. Dodaje da je i sam imao neugodnih situacija sa Škarom, ali odmah nudi i objašnjenje zašto je Škaro u Upravnom odboru HAK-a.

‘Predložio sam ga jer je ipak bio na čelu najvećeg kluba po broju članova i intervencija i smatrao da ću tako izbjeći da radi protiv HAK-a’, kaže Tušek. Po njegovu mišljenju, Škaro je živio iznad svojih mogućnosti, često je, tvrdi, ispoljavao obijest i bahatost, i sve to mu na pragu 60. godine nije trebalo.

Na slici: Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek (u sredini) u društvu s Damirom Škarom

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina