Skeptični predsjednik Milanović o epidemiolozima: Tu ima i nema struke, pomalo se gubi kredibilitet cijele priče

Skeptični predsjednik Milanović o epidemiolozima: Tu ima i nema struke, pomalo se gubi kredibilitet cijele priče

Zahvaljujući kvaru na državnom avionu, predsjednik Republike umjesto na vojnoj paradi u Moskvi, poslijepodne provodi  u Zagorju.

Sudjelovao je na službenom otvaranju Glamping villagea Termama Tuhelj. Riječ je o relativno novom obliku turizma u Hrvatskoj, gdje se, kako mu i ime govori, kombinira glamur i kampiranje. U Tuhelju je otvoreno 26 luksuznih klimatiziranih i grijanih mobilnih kućica s prostranim terasama, koji će primati goste tijekom cijele godine.

“S jedne strane je bila ta želja da se malo stvari rasplamsaju u Hrvatskoj, da se ljude privuče i onda je to krenulo nažalost u krivom smjeru. To je moglo proći i bez premijera, možda je i mogao doći dolje. Nažalost jutros sam gledao, na CNN-u smo bili glavna vijest, ali ne dobra vijest. Dakle, ako se i htjelo privući ljude u Hrvatsku, a namjera je vjerujem bila dobra, bez da ulazim u kampanju i da se netko vjerojatno htio malo fotografirati, ali sama namjera je u redu. Krenulo je krivo.

Da smo razgovarali prije dva dana, ja ne bih stajao ovdje nego dva metra bliže vašoj kolegici novinarki, 100 posto. Sad smo se opet odmaknuli. Ovo sve skupa poprima malo karakter sportske prognoze, malo vamo pa malo tamo, pa malo struka epidemiolozi, pa su struka doktori obiteljske medicine. Dakle, tu i ima i nema struke. Pomalo se gubi kredibilitet cijele priče, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu”, rekao je Milanović.

Foto: Danijel Kasap/Hina