Škoro ironično o Milanoviću: On uistinu jest predsjednik svih građana, sve ih napada

Škoro ironično o Milanoviću: On uistinu jest predsjednik svih građana, sve ih napada

Gost RTL Direkta bio je prvi čovjek Domovinskog pokreta i potpredsjednik Sabora Miroslav Škoro.

Jedan od rukavaca priče oko afere Janaf je i osnivanje saborskog istražnog povjerenstva, a kakva su, između ostaloga, njegova očekivanja od te ideje ili je riječ o još jednoj predstavi i kako uopće gleda na razvoj političkih događaja, u RTL Direktu otkrio je predsjednik Domovinskog pokreta i potpredsjednik Sabora Miroslav Škoro.

S obzirom na reakciju premijera Andreja Plenkovića, čini se da od saborskog istražnog povjerenstva neće biti ništa i da na izborima, kako ju je premijer nazvao – ”pometena oporba” – tu nema što tražiti.

”Apsolutno pometena. On ima tu većinu od nevjerojatnih 76 klimavih glasova, ali nije to ništa novo od njega – Andrej Plenković je već pokazao da on ne sluša narod, odbija i referendumske inicijative, evo, sada odbija ovu inicijativu … Dakle, on je čovjek koji jednostavno vjeruje da je uistinu on mjerilo stvari, u njega bi trebalo, poput etalona, položiti tamo negdje u Parizu i da onda znamo jedan metar, jedan Plenković – on je jedinica mjere za sve. Nažalost, nije u pravu”, kazao je Škoro.

”Išao sam pogledati Zakon o sigurnosno-obavještajnim službama, koji vrlo jasno kaže u članku 4 tko sudjeluje u radu Vijeća za nacionalnu sigurnost, kako se utemeljuje ured Vijeća i što je stručna služba za nadzor svega toga. U članku 5 se to definira. Svi ti vrlo ozbiljni ljudi koji su jedni druge ispostavljali rukopolaganjem od predsjednika, predsjednika Vlade pa čak do državnog odvjetnika imaju mogućnost, čak i obavezu da se kroz ovu Službu za koordinaciju i nadzor nalaze i moraju jedanput mjesečno i nitko ne spori pravo bilo koga da, naravno, ne ulazi u meritum stvari, da ne ulazi u istražne postupke”, kazao je prvi čovjek Domovinskog pokreta komentirajući Plenkovićeve komentare na račun istražnog povjerenstva, a obrecnuo se i na oporbu, koje je, doduše, i sam dio, kazavši da je oporbi ovako dobro.

Jasno je kako funkcionira sustav i vlast u Hrvatskoj, kazao je Škoro istaknuvši da nigdje nema odgovornosti.

Ponovio je da on u ‘Klubu’ Dragana Kovačevića nije bio i da je važno pitanje jedino – gdje su pare? Osnovna priča je da saznamo gdje su novci i da bude vraćen narodu, istaknuo je.

Ključ cijele priče je promjena izbornog zakona, opetovao je Škoro, priznavši da je zbog toga kakav je izborni zakon sada i sam dio cijele te predstave.

Osvrnuo se i na istupe predsjednika Republike Zorana Milanovića, kazavši da ”on uistinu jest predsjednik svih građana, sve ih napada”.

Foto: Edvard Šušak/Hina

Facebook Comments