Škoro napao Plenkovića zbog gospodarstva: Ovim tempom bi nam trebalo 200 godina da dođemo na europski prosjek

Škoro napao Plenkovića zbog gospodarstva: Ovim tempom bi nam trebalo 200 godina da dođemo na europski prosjek

Miroslav Škoro je preko društvenih mreža propitkivao poruke vlade o gospodarskom rastu i oporavku od krize. Iznio je šokantan podatak po kojem bi Hrvatskoj trebalo 200 godina da dostigne sadašnji prosjek Europske Unije, čak i kada bi države EU počele stagnirati.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Vlada Andreja Plenkovića svakodnevno nas obasipa informacijama o pozitivnim makroekonomskim pokazateljima. Žele nas uvjeriti da hrvatsko gospodarstvo nakon godina krize stabilno raste, a država se ubrzano razvija. Ali izvješće Eurostata o brzini približavanja europskom prosjeku razvijenosti priča drukčiju priču. Od 2007. do 2018. Hrvatska se približila EU prosjeku za svega dva postotna boda i sad smo na 63% prosjeka, a iza nas je samo Bugarska. Čak i kad bi ostale članice Unije od danas počele stagnirati, nama bi ovim tempom trebalo više od 200 godina da ih sustignemo!

U tom podatku leži odgovor na pitanje zašto mladi napuštaju Hrvatsku, zašto pada kvaliteta javnih usluga i zašto nas ove jeseni očekuju štrajkovi. Hrvatski narod ne može čekati dva stoljeća da bi dostojanstveno živio i zato su nam hitno potrebne promjene.

SAD IL’ NIKADA!” napisao je Miroslav Škoro


Foto: Milan Šabić/Hina