Škoro kritizirao Most zbog “brzanja” s kandidaturom Zvonimira Troskota: Oni očito idu na vodu Milanu Bandiću

Škoro kritizirao Most zbog “brzanja” s kandidaturom Zvonimira Troskota: Oni očito idu na vodu Milanu Bandiću

Domovinski pokret osnovao je danas u Zagrebu podružnicu za Grad Zagreb. Za predsjednika je izabran dr. sc. Miroslav Škoro, potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta. Potpredsjednici su potpredsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta i saborski zastupnik dr. sc. Stjepo Bartulica, bivši ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Slaven Dobrović, povjerenica Domovinskog pokreta za grad Zagreb Ljiljana Vuletić, vukovarska braniteljica Zorica Gregurić, diplomirani pravnik Ivica Mesić i mladi stručnjak za telekomunikacijski sektor Daniel Škevin, a za rizničara je izabran Mislav Barišić. Osnivanju su nazočili i politički i organizacijski tajnici Domovinskog pokreta Mario Radić i  Darijo Žepina.

“Domovinski pokret ima nakanu postati stranka koja ima dobru stranačku infrastrukturu na terenu i u tom smislu danas osnivamo šesnaestu podružnicu. Moći ćemo se pohvaliti da smo jedna od rijetkih stranaka koja ima svoje organizacije na razini svih 20 županija, na razini Grada Zagreba i 150 temeljnih ogranaka koji niču kao gljive poslije kiše”, poručio je Škoro.

Škoro je naglasio kako Domovinski pokret ima kvalitetne ljude u svojim redovima te da će članstvo demokratskim putem odlučiti tko će biti najbolji kandidati za gradonačelnike. Novinare je zanimalo nije li logično da predsjednik podružnice Grada Zagreba bude ujedno i kandidat za mjesto gradonačelnika grada.

 

“Konkretno, smatram uistinu da čelni ljudi trebaju biti u stanju preuzeti funkciju, ako nemamo kvalitetnijeg kandidata. To je jedan od problema koji se jako dugo vuče u Osijeku; HDZ nema kvalitetnog kandidata i onda izvodi krivine. Svojevremeno sam i ja bio jedna od tih krivina”, otkrio je Škoro.

Škoro je komentirao izjavu aktualnog gradonačelnika Milana Bandića koji je izjavio kako želi što više kandidata u demokratskom procesu, što njemu odgovara kako bi se priča razvodnila i kako bi ušao u drugi krug, tvrdi Škoro.

“Vidite, kad smo najavili osnivanje podružnice, Most je već sinoć istaknuo svog kandidata, bez obzira koliko smo puta pokušali s njima razgovarati, pregovarati ili pružiti ruku. Oni očito idu na vodu g. Bandiću i činjenici da bude puno kandidata te da se sve skupa obezvrijedi”, komentirao je.

U Gradu Zagrebu nemamo transparentan način trošenja novca 

“Nitko u Gradu Zagrebu ne može reći da je neizmjerno zadovoljan načinom na koji se vodi grad, zbog toga što nema liste prioriteta. Imamo ozbiljnih infrastrukturalnih problema koje bi trebalo početi sustavno rješavati. Od prometnih pravaca, posebice sjever-jug, od činjenice da živimo u gradu koji nema kvalitetnu projekciju razvoja u nekom sljedećem razdoblju. Od činjenice da imamo hipertrofiranu upravu u kojoj je jako puno ljudi. U Holdingu se ne zna više tko pije, a tko plaća. Nemamo transparentan način trošenja novca”, istaknuo je Škoro.

Na novinarsko pitanje koga bi Domovinski pokret podržao kao vanstranačkog kandidata za mjesto gradonačelnika Škoro je odgovorio kako je Domovinski pokret na parlamentarnim izborima pokazao kako ne robuje i ne boluje od činjenice da moraju biti najvažniji, te je podsjetio kako su Suverenisti na listi Domovinskog pokreta ostvarili četiri saborska mandata.

“Imali smo i dogovor, gotovo postignut s Mostom, međutim Most je tražio ekskluzivitet. Ekskluzivitet nije dobar. To znači da oni odrede nešto, pa mi to prihvatimo npr. desetu, devetu, osmu, sedmu izbornu jedinicu potom još drugu i dijasporu. Mi smo tražili zajedničke liste i sjedanje za stol pa da se dogovorimo tko je najbolje rješenje”, izjavio je Škoro.

Škoro je dodao kako će podržati kvalitetnog kandidata, a potom je komentirao i g. Troskota poručivši kako u Mostu postoje i kvalitetniji kandidati te da im je žao što su dovedeni pred svršeni čin budući smatra kako bi se g. dr. Raspudić kvalitetnije suprotstavio aktualnom gradonačelniku i onome što se sprema oko njega.

Foto: Edvard Šušak/Hina