Miroslav Škoro osniva stranku: Želi na sljedećim izborima srušiti HDZ i Plenkovića

Miroslav Škoro osniva stranku: Želi na sljedećim izborima srušiti HDZ i Plenkovića

Najava Miroslava Škore da će na temelju više od 460 tisuća glasova osvojenih u prvom krugu predsjedničkih izbora graditi priču za predstojeće parlamentarne izbore još jednom je otvorila pitanje okrupnjivanja stranaka na desnici, od kojih su mnoge podržale Škorinu kandidaturu. Pokušaji okupljanja tih stranaka do sada su završavali neuspjehom, uglavnom zbog taština njihovih lidera, a stranke su se, u ovoj ili onoj varijanti na koncu vraćale pod skute HDZ-a.

U Škorinu krugu, uvjereni su, međutim, da nova priča ima temelj za uspjeh, i to zato što Škoro zapravo i ne namjerava krenuti u okupljanje desnih stranaka u jednu, nego će vjerojatno osnovati vlastitu stranku, a potom pozvati one koji su podržali njegovu kandidaturu na suradnju, javlja Večernji list.

– Mislim da je Škoro najbliži toj varijanti jer su glasovi koje je dobio njegov osobni rezultat – kazao nam je izvor blizak Miroslavu Škori. Naglašava kako bi se u toj priči na parlamentarnim izborima testirala ideja koja je sve ove stranke okupila oko Škore, ovoga puta bez opasnosti da čitavu priču razbiju osobni animoziteti na desnici koji su doveli do propasti sve ranije pokušaje okrupnjavanja.  Nova platforma na parlamentarnim bi se izborima predstavila kao alternativa HDZ-u, što je nastavak Škorina angažmana iz predsjedničke kampanje, no pred ovom je ekipom do tada još jedan važan izazov.

Foto: Admir Buljubašić/Hina