Škoro se ponovno obrušio na ovršni zakon: “Ja se ne bi uvalio u štrajk”

Škoro se ponovno obrušio na ovršni zakon: “Ja se ne bi uvalio u štrajk”

Ja se prije svega u štrajk ne bi uvalio, bez obzira što to nije u ingerenciji predsjednika države, ali s obzirom da tražim veće ovlasti i imam svoj stav, ne derući se i ne lupajući šakom o stol i namještaj, do ovoga svega nije trabalo doći, rekao je predsjednički kandidat Miroslav Škoro u srijedu u Karlovcu, odgovarajući na pitanje novinara kako bi on riješio problem sa situacijom oko štrajka, te dodao:

– Nije tu pitanje novaca, generalno u Hrvatskoj koju stoljećima pljačkaju nije pitanje novaca, pitanje je ponosa, pitanje je dostojanstva, pitanje je svega onoga što se ne može riješiti preko noći jer se nagomilalo desetljećima. Svatko onaj tko misli da ima čarobni štapić, bio on i diplomat s višegodišnjim iskustvom se vara, ne može se ništa čarobnim štapićem, može se sve riješiti razgovorom, ali kontinuiranim i tretirati drugu stranu kao partnera, a ne kao ovcu za deranje. I imati Vladu u koju možeš vjerovati. Kakva je ova Vlada koju podržava parlament koji je nastao jednom gadnom političkom trgovinom, ja smatram da ona nema nikakve vjerodostojnosti.. Njezin jedini cilj je da sada predsjedamo Europskom unijom, da glavni bude naš premijer Plenković, ima on svog kandidata za predsjednika to je gđa. Grabar Kitarović i da oni izdrže do kraja mandata, a što će biti s narodom to apsolutno nije bitno. Oni kažu da treba sačuvati kontinuitet. Kontinuitet je da se narod raseljava i da više ne žele živjeti u ovakvoj zemlji. Ja želim promjenu i to je osnova mog programa – rekao je Škoro.

Dodao je i da će kao predsjednik povećati ovlasti predsjednika kako bi imao bolju kontrolu nad izvršnom vlasti, a prvo što će napraviti, raspisati će referendum o ovršnom zakonu jer je sadašnji loš. Dodao je da je i sam dva puta zaboravio platiti račune i suočio se sa tim problemom, ali ne na način kako se to radilo do sada, da o tome odlučuje pojedinac.

Foto: Miroslav Lelas/Hina