Škoro: Ja stanem pred narod i gledam ga u oči, a Plenković se boji jednog čovjeka koji je napisao “Živio ćaća”

Škoro: Ja stanem pred narod i gledam ga u oči, a Plenković se boji jednog čovjeka koji je napisao “Živio ćaća”

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću, koji ga je optužio da se javnosti obraća samo s društvenih mreža, zbog nedostatka hrabrosti za suočavanje s novinarima. U odgovoru se ponovno osvrnuo na privođenje i podnošenje prekršajne prijave protiv Ivana Parlova zato što je u Korčuli Plenkoviću vikao “Živio ćaća”.

“Danas smo svjedočili svojevrsnom političkom fenomenu. U nedostatku svoga kandidata, jer još nije svanuo lijep i sunčan dan za objavu kandidature, premijer vodi kampanju protiv ostalih kandidata. Rekli bi naši stari: u strahu su velike oči.

Za razliku od onih, kojima su prirodno okruženje konferencijske dvorane i politički saloni, ima nas koji se najbolje osjećamo među svojim narodom. Staneš pred tisuće ljudi i gledaš ih u lice, a ne se bojati suočavanja s jednim jedinim čovjekom na rivi. Nikada neću bježati od svog naroda, a u Saboru me neće čuvati tjelohranitelji.

O načinima, mjestu i vremenu komunikacije odlučivat ću sam i nitko mi to neće diktirati. Važna je poruka, a ne način na koji se ona prenosi”, napisao je Škoro na Facebooku.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković sazvao je konferenciju za novinare uoči ljetne stanke. Među ostalim, u razgovoru s novinarima dotaknuo se i predsjedničkih kandidata.

“Imate predsjedničke kandidate koji se javljaju samo preko društvenih mreža. Gdje je tu hrabrost, gdje je tu stav? Koji je to žanr politike, kako će taj govoriti o fiskalnoj konsolidaciji, o gospodarskom rastu, o respektu koji imamo u međunarodnoj zajednici”, pita Plenković.

Foto: Facebook