Slaven Bilić ishvalio Dalića pa ustvrdio: A koliko je Modrić lopti uzeo… To nije normalno”. A Brozovićeva energija

Slaven Bilić ishvalio Dalića pa ustvrdio: A koliko je Modrić lopti uzeo… To nije normalno”. A Brozovićeva energija

Slaven Bilić i Mario Stanić istaknuli su važnost izbornika Dalića i stručnog stožera u preokretu u drugom poluvremenu protiv Nizozemske.

Hrvatska nogometna reprezentacija još nas je jednom namučila, ali i obradovala sjajnom predstavom protiv Nizozemske u Rotterdamu. Vatreni su slavili s 4:2 nakon 120 minuta nogometa na De Kuipu.

Nizozemci su izgledali bolje u prvom poluvremenu, svoju dominaciju su okrunili pogotkom Malena u 34. minuti s kojim su otišli s prednošću na predah. Dalić i naši Vatreni su sabrali glave i istrčali na teren s novom energijom u drugom poluvremenu, Kramarić je poravnao u 55. minuti iz 11-erca, a Pašalić nas u 72. minuti doveo u vodstvo.

Vatreni su na kraju slavili 4:2, ali Dalićevi izabranici morali su se dobro namučiti da slome Nizozemce koji su se uspjeli vratiti pogotkom Langa u posljednjoj minuti regularnog vremena, javlja Dnevnik.hr.

Čovjek odluke bio je Bruno Petković, džoker s klupe je u 98. minuti fantastično pogodio s 25 metara i prelomio susret, a šlag na tortu je bio pogodak našeg kapetana Luke u 116. minuti iz penala.

Slaven Bilić

Bilić i Stanić istaknuli rad stožera

Slaven Bilić je još jednom fasciniran uspjehom naših mladića, ali i stožera kojeg smatra ključnim.

”Bili smo sterilni, ali nisu ni Nizozemci bili nešto aktivni. Bila je tvrda utakmica, dosadna. Gledajte, kad utakmica traje 120 minuta izgleda kao da je prvo poluvrijeme bilo jučer. Stalno ponavljamo iste riječi, opet energija, karakter, snaga, kvaliteta. Klupa! Strašan uspjeh, fantastična izvedba”, nahvalio je našem mladiće Slaven Bilić.

”Prvo poluvrijeme neinteresantno, gubimo 1:0. Odluka da ostanu isti igrači i u drugom poluvremenu, Ivanušec i Pašalić koji nisu zapravo briljirali. Mislim da je stručni stožer skupa s Dalićem donio nevjerojatno kvalitetnu i hrabru odluku”, nadovezao se Stanić.

Slven Bilić istaknuo je iskustvo naših reprezentativaca u ovakvom trenutku.

”To je ta mirnoća, to je deja vu. Već je to ovaj stožer prošao, već su to ovi igrači prošli”

”Izvanredna odluka Dalića da izvadi Šutala i da uvede Petkovića s obzirom da ostajemo s nominalno s tri obrambena igrača”, nahvalio je Bilić Dalića.

“Kako je išao kraj utakmice, tako se činilo da Brozović ima sve više energije. A koliko je Modrić lopti uzeo… To nije normalno”, čudio se Bilić.

Foto: Hina