Slaven Letica optužuje ministre željne slave: Božinović i Beroš glavni su “proizvođači” panike oko koronavirusa

Slaven Letica optužuje ministre željne slave: Božinović i Beroš glavni su “proizvođači” panike oko koronavirusa

Sociolog Slaven Letica optužio je ministre Davora Božinovića i Vilija Beroša da su glavni “proizvođači” panike oko koronavirusa.  Letičin post prenosimo u cijelosti.

“Silna glad za “slavom” (publicitetom) ministara Davora Božinovića i Vilija Beroša polako, ali sigurno, pretvara ih u glavne proizvođače panike oko kineske gripe.

Maltretiranje javnosti s dvije konferencije za medije dnevno takozvanog “Stožera civilne zaštite RH” uz bojni poklič “Ne širite paniku!” djeluje tragikomično i javnozdravstveno – opasno.

Kao potpuna suprotnost tom – nazovimo ga tako – “Plenkovićevu modelu” izluđivanja javnosti, u susjedstvu, u Srbiji, pojavio se “Vučićev model” kod kojeg dječji pulmolog po imenu i bezimenu dr. Branimir Nestorović u nazočnosti nasmijanog Aleksandra Vučića, poziva Srbijanke koje su navodno zaštičene estrogenima da pohrle na šoping u Italiju: “Evo, žene, definitivno estrogeni štite žene. Žene imaju jako blagi oblik i praktično ne umiru od virusa. Prema tome, što se žena tiče, vi slobodno u šoping u Italiju. Čujem da će sada tamo da budu veliki popusti, pošto nitko živ neće da dođe u Italiju.”

Polazeči od empirijski odavno dokazane činjenice da političarima malotko vjeruje, javno sam se zalagao i zalažem da o kineskoj gripi zbore i govore: infektolozi, socijalni epidemiolozi, virusolozi, medicinski sociolozi, socijalni psiholozi i eksperti za međunarodno zdravlje i zdravstvo”, piše Letica.

 

Foto: Tomislav Pavlek/Hina

Facebook Comments