Odvjetnik Miljević o tragičnoj smrti Siniše Palma: Općenito je sve čudno, obdukcija je u ovakvim slučajevima obavezna

Odvjetnik Miljević o tragičnoj smrti Siniše Palma: Općenito je sve čudno, obdukcija je u ovakvim slučajevima obavezna

Još uvijek je jako puno nepoznanica oko tragične smrti Siniše Palma, bivšeg pročelnika za gospodarstvo i financije grada Virovitice. Policija je za portal Virovitica.net potvrdila da istražni sudac nije napravio očevid.

“Općenito je sve čudno. Očevid je morao biti i to uz nazočnost sudskog  medicinskog vještaka. Vještak je trebao zaključiti je li riječ o  nasilnoj ili o sumnjivoj  smrti. Obdukcija je u ovakvim slučajevima obvezna. Jedino se tako  može sa sigurnošću ustvrditi uzrok smrti i sve prethodne patološke dijagnoze. Ponavljam, u ovom slučaju se obdukcija morala provest”, smatra ugledni odvjetnik Veljko Miljević dodajući da je netko očito imao motiv da sve prođe ovako i da se ne ide u dublje istraživati uzrok smrti. Ostavlja i mogućnost da je netko grubo predvidio stvari.

Miljević objašnjava da i tajnost postupka treba pravilno definirati. On se odnosi na radnje koje se poduzimaju u fazi izvida, ali nema druge tajnosti. Stoga se gradonačelnik Kirin ne može  pozivati na tajnost postupka kada ga gradski vijećnici i novinari pitaju o nestanku  više od 17 milijuna kuna iz gradske blagajne.

Podsjetimo, Siniša Palm počinio je samoubojstvo nakon što je godinama uzimao novac iz proračuna grada Virovitice. Unatoč zakonskoj obvezi mrtvozornik nije počinio obdukciju nad tijelom. Gradonačelnik Kirin rekao je da se radilo o krađi od najmanje 17.5 milijuna kuna, ali tvrdi da o pronevjeri nije znao ništa.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina