Smijenjen direktor Joško Jakelić koji se spominje u korupcijskoj hobotnici: Na čelu GSKG-a je već 16 godina

Smijenjen direktor Joško Jakelić koji se spominje u korupcijskoj hobotnici: Na čelu GSKG-a je već 16 godina

Joško Jakelić vodi GSKG već 16 godina. Njega uhićeni Blažević također spominje u podjeli provizije, ali USKOK ga za ništa ne tereti. Ipak je smijenjen jer uprava Holdinga nema povjerenja u njega.

On je morao otići jer mu nova uprava Zagrebačkog holdinga ne vjeruje. Na kraju i da je on sam potpuno čist, odgovoran je jer mu je njegov najbliži suradnik optužen za uzimanje mita, a da on nije ništa vidio, obrazlaže za 24 sata sugovornik iz Holdinga zašto je sinoć smijenjen direktor GSKG-a Joško Jakelić.

Novi šef Holdinga, Nikola Vuković, kojeg je imenovao Tomislav Tomašević, smjenu je obavio brzo, a navodno mu je najteže bilo naći zamjenu jer nije znao tko je sve umrežen. On je Holding preuzeo u ponedjeljak, a treći dan ga je dočekala afera u GSKG-u.

Jakelić vodi tu tvrtku koja je sastavni dio Holdinga još od 2005. godine. Nije davao izjave za medije niti se pojavljivao na događanjima. No, afera koja je buknula ovaj tjedan ga je ipak koštala fotelje. Jakelićev bliski suradnik Neven Blažević zvani Ćiro je uhićen zbog primanja mita za namještanje poslova tvrtkama na hitnim intervencijama i obnovi zgrada kojima upravlja GSKG.

Istražitelji USKOK-a su tajno snimali Blaževića godinu i pol i skupili dokaze kako su se namještali poslove za proviziju. U tim razgovorima, Blažević je barem dva puta spomenuo Jakelića u kontekstu podjele provizije, odnosno mita. Međutim, istražitelji Jakelića u ovom trenutku za ništa ne terete, nego će biti samo biti svjedok.

Novi voditelj GSKG-a će biti Marko Šarić, koji je dosad radio u financijama tvrtke.

Foto: Hina