Šok na presici: Direktor Fonda za okoliš pustio tajnu snimku na kojoj psuje i prijeti

Šok na presici: Direktor Fonda za okoliš pustio tajnu snimku na kojoj psuje i prijeti

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš održao je u utorak press konferenciju na početku koje je pustio audio snimku prijetnji i uvreda koje izgovara upravo on. Snimku je objavio, kaže, jer je predmet ucjena kojima je podvrgnut od strane njegovog kolege Mislava Kotarca, javlja N1.

“Nikakvog opravdanja nema za korištenje izraza koje sam koristio bez obzira što je razgovor tajno snimljen”, rekao je Dubravko Ponoš.

“Kolega Mislav Kotarac je zatražio razgovor na temu svog koeficijenta”, kazao je Ponoš, dodavši kako je taj razgovor zapravo bio ucjena na koju on nije pristao.

“Snimka je predmet ucjena koje traju godinu dana na razne načine i zato sam je odlučio podijeliti s javnošću”, rekao je šef Fonda.

“Kotarac je na bolovanju više od godinu dana”, dodao je Ponoš. “Još uvijek je u stanju šoka i ne može se oporaviti od šoka, samo kad koristi godišnji se oporavi od šoka, ali zadnjeg dana godišnjeg opet padne u stanje šoka pa opet otvori bolovanje”, nastavlja Ponoš.

Uskoro više…

Podsjetimo, Mislav Kotarac iz Radničkog vijeća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izašao je ranije ove godine u javnost optuživši HNS-ovca Ponoša da zapošljava podobne ljude sa stranačkim iskaznicama u Fond. Prema njegovim nvodima, Ponoš je u Fond zaposlio 9 HNS-ovaca.

Kotarac je kao ozbiljan problem izdvojio i “činjenicu da su se kontinuirano snižavali kriteriji za ljude na rukovodećim pozicijama, jer oni koje je direktor Ponoš bez natječaja imenovao nisu ispunjavali formalne uvjete”.

Nadalje, u siječnju ove godine, a nakon medijskih napisa o navodnom zapošljavanju članova HNS-a u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić najavio je da će poslati upravni nadzor u Fond, što je i učinio. Nalaz je pokazao da nepravilnosti nema.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost negirao je sumnje o stranačkom zapošljavanju. Ističu da direktor Fonda,HNS-ovac Dubravko Ponoš, nije bio uključen u natječajnu proceduru.

Facebook Comments