Šokantan istup saborske liječnice: Otkrila privatne detalje o muškarcu koji se zapalio pred Vladom. Je li se ogriješila o liječničku etiku?

Šokantan istup saborske liječnice: Otkrila privatne detalje o muškarcu koji se zapalio pred Vladom. Je li se ogriješila o liječničku etiku?

Saborska liječnica Gordana Štajminger ispričala je za DNEVNIK.hr kako je izgledalo kad su liječnici dotrčali do muškarca koji se zapalio na Markovu trgu. Kasnije je u izjavi novinarima pred Saborom otkrila još neke detalje o identitetu muškarca.

“Kad je liječnica došla, prestao je gorjeti”, rekla je za DNEVNIK.hr saborska liječnica Gordana Štajminger. Opisala je da je imao opekline po cijelome tijelu. “Ruke, noge, glava, sve… Bio je karboniziran”, rekla je o tragičnom događaju pred Vladom.

Navela je da su mu odmah dali opijate i kisik i izmjerili parametre životnih funkcija, koje su bile vidno narušene. “Hitna pomoć došla je za 10-15 minuta i prevezen je u Draškovićevu”, navela je liječnica.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Psihijatar Herman Vukušić zgrožen iznošenjem privatnih informacija o stradalom muškarcu: Saborskoj liječnici treba oduzeti licencu iste sekunde

“Vikao je ‘vrećica, vrećica'”, otkrila nam je saborska doktorica. Prema nekim informacijama, na vrećicu je upozoravao fotoreporter koji se našao u blizini, ali liječnica tvrdi da su to bile riječi čovjeka koji se zapalio. “Da, on je vikao, tako mi je prepričala mlada liječnica koja je bila na licu mjesta, a ja njoj vjerujem”, rezolutna je Štajminger, javlja Dnevnik.hr.

Doktorica je kasnije u izjavi novinarima pred Saborom izjavila da je odmah poslala ekipu na intervenciju. “Pronašli su čovjeka u izrazito teškom stanju. Na sebi je imao naočale i masku, koji su se totalno rastopili. Bio je u kontaktu”, opisala je još neke detalje. Rekla je da je medicinska ekipa bila u šoku. “To je takav šok da smo kasnije imali još dvije-tri intervencije s novinarima kojima je pozlilo. To je scena kao na Kornatima kad su ljudi gorjeli”, istaknula je.

Ponovila je da je nesretni muškarac vikao ‘vrećica, vrećica’. “Bila je bijela vrećica sa strane, pa smo se bojali da nije neki eksploziv, ali nije ništa. Neke su stvari bile unutra”, prepričala je.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Marija Selak Raspudić otkrila s kim pregovara o suradnji: A dala je i “šifriran” odgovor o mogućem povratku u Most

Na upit zna li identitet muškarca, liječnica je odgovorila potvrdno. “Radi se o čovjeku koji je kockar, koji je propao u kocki, kojeg je žena prošle godine prijavila. Znači, psihički vidno rastrojen”, naglasila je doktorica. “Mislim da nema političku pozadinu, ali nikad se ne zna, policija će sve ispitati”, zaključila je. 

Prilično šokantan istup saborske liječnice. Nije uobičajeno da liječnik iznosi privatne podatke o pacijentu pa će biti zanimljivo hoće li reagirati hrvatska liječnička komora.

Na slici: Saborska liječnica Gordana Štajminger

Foto: Hina