Šokantna snimka iz 2021.: Policajci uživali u sarmi kod Tomislava Sablje

Šokantna snimka iz 2021.: Policajci uživali u sarmi kod Tomislava Sablje

Tomislav Sabljo, Zagrepčanin optuživan za niz kriminalnih djela i koji je ubijen prošli mjesec u noćnom klubu Ritz, za stolom reže sarmu. Hranom nudi i policajca koji za istim stolom piše bilješke nakon što su Sablji policajci došli u pretragu doma. Jedan policajac se poslužio, a sve je popraćeno i osmijesima. Sve to dio je snimke iz 2021. godine koja je ovih dana procurila u javnost.

Iz policije su nam potvrdili kako je snimka nastala 2021. te kako su sva trojica policijskih službenika sa snimke udaljeni iz službe te će protiv njih podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

O ovom slučaju izjasnio se i odvjetnik jednog od suspendiranog policajaca, javljaju 24sata.

– Mogu vam potvrditi da kao odvjetnik jednog od suspendiranih policajaca očekujem da će u postupku biti odbačene sve sumnje u nesavjesno izvršavanje službe upravo zato što je svaki policajac vezan pravilima policijskog postupanja pri izvršavanju naloga u domu osumnjičenika koji ga obvezuje na obzirnost, humanost stoga svaki policijski službenik kada uđe u dom osumnjičenika ima obvezu dopustiti na zamolbu osumnjičenika da ide na wc radi obavljanja nužde, odlazak u kupaonicu radi brijanja, dopustiti mu da uzme lijekove, da uzme novac, dokumente, mobilni telefon, osobne isprave, dopustiti mu da se presvuče u spavaćoj sobi, da uzme hranu, bezalkoholno piće upravo sve navedeno je propisano da se vrši s posebnim obzirom kako bi se izbjeglo da ove radnje osumnjičeni koristi za bijeg, napad, otpor ili samoozljeđivanje.

Otvoreno je pitanje kako je nastala sporna snimka u pravcu kazneno pravne odgovornosti neovlaštenog snimanja za koje Kazneni zakon propisuje kaznu zatvora do pet godina ako ju je sačinila službena osoba stoga očekujem učinkovitu istragu u otkrivanju NN osobe koja je vršila neovlašteno snimanje – rekao nam je odvjetnik Milko Križanović.