Specijalci iz Lučkog u šoku: Evo što se dogodilo s njihovim bratom koji je nestao prije nekoliko dana

Specijalci iz Lučkog u šoku: Evo što se dogodilo s njihovim bratom koji je nestao prije nekoliko dana

Najelitnija policijska postrojba, antiteroristička jedinica Lučko, proslavila je 31. rođendan. Reporter RTL-a Boris Mišević se uživo javio iz baze Antiterorističke jedinice u Lučkom i razgovarao s Alenom Klabotom, zapovjednikom Zapovjedništva specijalne policije MUP-a. Zapovjednik je intervju počeo sa zaista tužnom vijesti.

“Danas obilježavamo osnutak anititerorističke jedinice Lučko, ali moram priopćiti tužnu vijest svim ratnim pripadnicima, obitelji i svima izražavam duboku sućut za našeg brata Maria Špekuljaka koji je nestao u petak i do danas je bila potraga za njim. Nažalost, u rekreativnom ronjenju i, evo, danas smo ga izvukli van i da ga možemo dostojno pokopati”, priopćio je Klabota.

Nova oprema

“Apsolutno mogu reći da sam zadovoljan s opremanjem ne samo vozila to je jedna od stavki, ali i posebice specijalistička oprema i posebna oprema svakog specijalca. Unazad tri do četiri godine smo napravili jedan iskorak u svjetskim razmjerima i svakako to  pojačava našu borbenu spremu”, objašnjava

“Činjenica da surađujemo sa svima i naravno bezobzira mi slijepo ne uzimamo. Imamo soja nekakva iskustva. Mi smo procijenili da je to jedno manje vozilo takve klase koje nam je višenamjensko i bolje tako nego da više imamo ono štp je u Europi uobičajeno”.

Nova vozila će se koristi u antiterorističkim borbama, ali i u drugim situacijama. “Moram napomenuti da mi je drago da je napokon ministarstvo shvatilo da osim vozila i opreme da su sami specijalci nekako više namjenski. Svakako smo korisni cijelom ministarstvu i svim rodovima policije. Mi to vozilo nećemo koristiti na zaštiti državne granice, ali mi smo svakako prisutni i na zaštiti granice u brdsko-planinskim terenima, da smo isomoč krim policiji u brobi protiv teškog kriminala”, pojasnio je zapovjednik. 

Foto: Hina