Šprajc kapitulirao pred Glavašem: Meni je žao, ispričavam se

Šprajc kapitulirao pred Glavašem: Meni je žao, ispričavam se

Voditelj Zoran Šprajc u četvrtak se pred sudom ispričao bivšem saborskom zastupniku i umirovljenom generalu Branimiru Glavašu jer ga je svojevremeno nazvao ratnim zločincem, doznaje portal Direktno. 

Višegodišnjem verbalnom sukobu između Zorana Šprajca i Branimira Glavaša konačno je došao kraj. Kako se navodi u rješenju Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, u čijem smo posjedu, popularni voditelj u četvrtak se ispričao Branimiru Glavašu jer ga je nazvao ratnim zločincem, zbog čega ga je umirovljeni general tužio za klevetu.

“Optuženi Zoran Šprajc navodi da zna da je odlukom Ustavnog suda i rješenjem Vrhovnog suda RH ukinuta pravomoćna presuda kojom je privatni tužitelj bio proglašen ratnim zločincem, slijedom čega takva presuda više ne egzistira, te mogu navesti kako sam iz svog osobnog uvjerenja to rekao, a bez namjere da privatnog tužitelja time uvrijedim, te ako se privatni tužitelj uvrijedio, meni je žao te mu se ja ispričavam”, piše u rješenju Općinskog suda u Zagrebu. 

Glavaš je, zadovoljan isprikom, odlučio povući tužbu, dodaje se.

Kako je počeo sukob?

A kako je uopće započeo sukob? Sve je krenulo kada je Šprajc, dok je još bio zaštitno lice RTL Direkta, kazao da je Glavaš ratni zločinac te da mu suđenje traje predugo. 

“Da je Glavaš ratni zločinac, potvrdio je i Vrhovni sud, ali je onda Ustavni sud, gdje sjede politički suci, iz banalnih, proceduralnih razloga tu presudu poništio i proces vratio na početak, za koji se ne zna kad će početi. Tragikomediju hrvatskog pravosuđa i hrvatskog sudstva najbolje opisuje činjenica da je jedan od Glavaševih odvjetnika njegov sin Filip, koji je na početku procesa išao u osnovnu školu”, govorio je svojevremeno Šprajc, što je poprilično razljutilo Glavaša.

“Je li Šprajc neprofesionalan, tendenciozan ili namjerno iskrivljuje činjenice u skladu sa svojim osobnim željama i stavovima? Nema mi druge, Zorane Šprajcu, nego da prosudbu o tome donese ovo naše (kakvo, takvo je), hrvatsko pravosuđe”, kazao je Glavaš, najavivši time tužbu protiv poznatog voditelja.

Nakon što je podigao tužbu, Glavaš je u siječnju 2022. čak gostovao u RTL Direktu, gdje je kazao Šprajcu da će povući tužbu onda kada mu se ispriča, što je, godinu dana kasnije, voditelj i učinio te time okonačno ovaj sukob. Inače, podsjetimo, Glavaševo ime veže se uz “Slučaj garaža” i “Slučaj selotejp”, no on od početka odbacuje optužbe za zlostavljanja, mučenja i ubojstva osječkih Srba.

Foto: Hina