SRAMOTA: Milanović nije ni pogledao molbe 46-orice hrvatskih branitelja

SRAMOTA: Milanović nije ni pogledao molbe 46-orice hrvatskih branitelja

Kako doznaje portal Direktno u Ministarstvu pravosuđa i uprave,  na stolu u Uredu predsjednika dostavljene su 274 molbe za pomilovanjem.

“Od 274 molbi za pomilovanje koje su do sada dostavljene predsjedniku Republike Hrvatske na odlučivanje, njih 46 odnosi se na molbe za pomilovanje osoba za koje se prema dostupnim podacima može utvrditi da imaju status hrvatskog branitelja”, poručili su iz Ministarstva pravosuđa.

Napominju da “Ministarstvo u postupku obrade molbi za pomilovanje pribavlja podatke o pravomoćnoj osuđujućoj presudu od nadležnih tijela”.

Potom zaključuju: “Navedena okolnost da je osuđenik hrvatski branitelj može se utvrditi samo ako je ta okolnost izričito navedena u molbi za pomilovanje ili ako je navedena u dostavljenoj dokumentaciji”.

Manevarski prostor predsjednika Milanovića sada je očito bitno sužen i bit će zanimljivo vidjeti kakvu će odluku donijeti u slučaju Perković-Mustač, odnosno kako će istu argumentirati u kontekstu činjenice kako je čak 46 molbi branitelja Domovinskog rata dosad ignorirao!

Foto: Hina