Sramotan ispad ekstremne ljevičarke: Prijeti Vijeću za elektroničke medije

Sramotan ispad ekstremne ljevičarke:  Prijeti Vijeću za elektroničke medije

Zastupnica Ivana Kekin (Zeleno-lijevi blok) kritizirala je u petak odluku Vijeća za elektroničke medije da udruzi U ime obitelji dodijeli oko 11 tisuća eura iz Fonda za promicanje pluralizma i svjesnosti o ravnopravnosti spolova te od VEM-a zatražila reviziju odluke.

Kekin je naglasila da je vijest o dodjeli novca udruzi U ime obitelji objavljena ni 30 dana nakon što su u Saboru doslovno intervenirali na “sramotnoj tematskoj sjednici” na kojoj se navodno trebalo razgovarati o transrodnim osobama, a zapravo se, naglasila je, svodilo na njihovu daljnju diskriminaciju.

Na sjednicu su, dodala je, pozvani kvazi stručnjaci, ekstremistički propali političari i na kojoj su sa stručnjacima “morali demantirati lažne navode koji su se tamo iznosili”. Na toj je tematskoj sjednici sudjelovala i čelnica udruge U ime obitelji Željka Markić.

“Unutar ovih 30 dana svjedočili smo poplavi transfobije, da bismo jučer saznali skandaloznu vijest da je Vijeće za elektroničke medije dodijelilo značajna sredstva, i to iz Fonda iz kojih bi se javna sredstva trebala dijeliti za promicanje pluralizma i raznolikosti, poticanje svjesnosti o ravnopravnosti spolova i najviših ustavnih vrednota, udruzi U ime obitelji. Više od tri tisuća eura dodijeljeno je udruzi koja se želi baviti istraživanjem tzv. epidemije transseksualizma u Hrvatskoj”, kazala je Kekin.

Naglasila je da su Ministarstvo zdravstva i stručnjaci ustvrdili da ne postoji epidemija transrodnosti, a Markić, koja vodi udrugu i koja je završila medicinu, poručuje da pročita ponovno knjige jer transseksualizam također ne postoji. VEM im je dodijelio i više od sedam tisuća eura za poticanje istraživačkog novinarstva, a riječ je o udruzi koja opetovano iznosi laži i koje su višestruko demantirane, da bi se bavila istraživačkim novinarstvom, kazala je.

“Pozivamo Vijeće za elektroničke medije da pod hitno revidiraju svoju odluku i da je povuku jer je to izrazito sporno. Ako Vijeće ostane pri svojoj odluci, mi ćemo kroz svoje parlamentarne mehanizme pozvati cijelu Agenciju na odgovornost”, zatražila je Kekin.

Na slici: Sandra Benčić i Ivana Kekin

Foto: Hina