SRAMOTNE SCENE IZ KNINA: Snimili kako skidaju hrvatsku zastavu. Završili su u pritvoru

SRAMOTNE SCENE IZ KNINA: Snimili kako skidaju hrvatsku zastavu. Završili su u pritvoru

Nakon što su brojni hrvatski mediji izvijestili o sramotnoj snimci skidanja hrvatske zastave s jarbola iznad slapa Krčić kod Knina, policija je u nedjelju objavila kako je uhitila počinitelje i kako im je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Jedan od njih), kako neslužbeno doznajemo S. G (20), je iz mjesta u okolici Knina, a drugi je državljanin Srbije koji je došao na godišnji odmor, javlja Direktno.hr.

PU šibensko kninska se oglasila o događaju službenim priopćenjem:

“U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka i 49-godišnjakom osumnjičenima za povredu ugleda Republike Hrvatske.

Policijski službenici su, na temelju prikupljenih saznanja i dostupnih materijala na društvenim mrežama, utvrdili kako je 20-godišnjak 26. svibnja u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, s čeličnog stupa skidao hrvatsku zastavu, dok ga je drugi 20-godišnjak snimao i pritom ga poticao govoreći mu da je skine.

Snimljeni materijal su objavili na društvenim mrežama i proslijedili 49-godišnjaku koji ga je potom dijelio drugim osobama putem internetskih komunikacija. Ovakvim su postupanjem grubo omalovažili zastavu Republike Hrvatske.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku”, stoji u priopćenju PU šibensko kninske.

Foto: Screenshot/Društvene mreže