SRCE KA PLANINA: Željko Kerum oduševljen Europom, Schengenom i Plenkovićem

SRCE KA PLANINA: Željko Kerum oduševljen Europom, Schengenom i  Plenkovićem

Premijer Andrej Plenković počastio je kavom predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen, prvi put plativši eurima na glavnom zagrebačkom trgu, na dan kad je Hrvatska postala članica eurozone.

Nakon što su na graničnom prijelazu Bregana, u društvu slovenske predsjednice Urše Pirc Musar, simbolički obilježili hrvatski ulazak u šengenski prostor i ukidanje graničnih kontrola, Plenković i Von der Leyen stigli su na Trg bana Josipa Jelačića kako bi obilježili i ulazak Hrvatske u eurozonu, javlja N1.

Kavu na zagrebačkom trgu popili su u društvu ministra financija Marka Primorca i guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića, a premijer je platio novčanicama eura.

Andrej Plenković i Ursula von der Leyen na Trgu bana Jelačića

Vujčić je predsjednici EK pritom predstavio hrvatske primjerke kovanica eura na kojima se nalazi simbol kune.

Predsjednica EK-a svoj novogodišnji posjet završila je šetnjom Zagrebom.

Schengenom je oduševljen i Željko Kerum.

“Dragi prijatelji, evo sam ušao u Sloveniju. Poslije ću u Austriju pa dalje, koji gušt! Srce ka planina. Nema granica, mi smo svoji na svome u našoj Europi gdje i pripadamo. Bog nas je pogledao! Hvala svima koji su pomogli. Tuđman i branitelji su stvorili našu Hrvatsku, a Plenković je stvorio europsku Hrvatsku. Neka govore šta god hoće, ali to je istina i činjenica. Oni su našoj djeci osigurali sigurnost. Mi smo sada u Schengenu, u NATO-u , u Europi. Ubuduće pretenzije na našu zemlju znače pretenzije na sve europske zemlje, dosta su naši djedovi, očevi i sinovi ginuli. Sretan sam jako! Bog vas blagoslovio! Sretan Božić i sve najbolje vama i vašim obiteljima u 2023. godini”, napisao je Kerum.

Foto: Hina