Srpski Kurir ponovno o Vatrenima: Hrvati su sjajni, ali i prokleti

Srpski Kurir ponovno o Vatrenima: Hrvati su sjajni, ali i prokleti

Španjolska je iz velikog i dramatičnog finala Lige nacija izašla kao pobjednik. Nakon 120 minuta igre bez pogodaka Španjolska je jedanaestercima došla do nove pobjede u svjetskim natjecanjima i s 5:4 svladala vatrene. Unai Simon, vratar furije, bio je ključan na putu do zlata obranom čak dva udarca. U ključnim trenucima obranio je šuteve Lovre Majera i Brune Petkovića.

Utakmicu se pratili i mediji susjednih država. Blic je napisao: “Hrvati su sjajni, ali i prokleti: ‘Vatreni’ propustili još jednu priliku da dođu do povijesnog trofeja” pa dodao:

“Hrvate je ovoga puta izdalo njihovo najjače oružje na koje su se uvijek mogli osloniti, penal završnica. Tragičari vatrenih bili su Lovro Majer i Bruno Petković, dvojica koja su bila neprecizna s bijele točke. Pratila je sreća Hrvate tijekom svih ovih godina, budući da su na dva Svjetska prvenstva četiri puta izlazili kao pobjednici nakon penala, ali su sada pali u borbi za trofej.”

Telegraf piše u vrlo sličnom tonu.  “Hrvati ponovo bez velikog trofeja: Španjolska poslije penala do titule Lige nacija”, stoji u naslovu. “Ponovo tuga za susjede u završnici… Reprezentacija Hrvatske nije uspjela, poslije dva sjajna svjetska prvenstva, doći do titule Lige nacija. Igrala je 0:0 sa selekcijom Španjolske, a onda je furija bolje izvodila jedanaesterce do konačne pobjede. Nesporno je da su Hrvati tvrda i kvalitetna ekipa, ali još jednom su stali na stepenicu, dvije od one najveće priče”, zaključuju, javlja Večernji list.

“Pred između 25.000 i 30.000 hrvatskih navijača u Rotterdamu, ključnu ulogu imao je Unai Simon, koji je obranio dva penala, Lovri Majeru i Bruni Petkoviću”, piše B92 pa dodaje:

“Toliko puta je penal rulet stajao na crveno-bijele kockice posljednjih godina pa je na kraju morao jednom izdati Hrvatsku. I to u finalu Lige nacije koje je moglo biti kruna jedne generacije predvođene Lukom Modrićem u njegovom možda i posljednjem meču u reprezentativnoj karijeri.”

Slovensko Delo u naslovu je napisalo: “Španjolska nakon lutrije osvojila Ligu nacija, Hrvatska ostala bez lovorika.” Iz Sarajevskog Oslobođenja pišu: “Petković i Majer tragičari: Španjolska je osvajač Lige nacija!” Pridružuje se i SportSport.ba: “Susjedi nisu imali sreće: Španjolcima zlato, Hrvatskoj srebro!”

Foto: Hina