Srpski mediji: Matej je trčao po beogradskim ulicama i plivao u Savi jer je bio od utjecajem “psihoaktivnih supstanci”

Srpski mediji: Matej je trčao po beogradskim ulicama i plivao u  Savi  jer je bio od utjecajem “psihoaktivnih supstanci”

Potraga za Matejom Perišom (27) iz Splita, koji je došao za novogodišnje praznike s društvom u Beograd, nestao je u noći između 30. i 31. prosinca i dalje se intenzivno nastavlja, a jučer poslijepodne pojavili su se snimke nastale kobne večeri na kojima se vidi mladić koji opisom podsjeća na nestalog Splićanina kako trči po gradu, pa ulazi u Savu!

Četvrtog dana danonoćne potrage za Perišem, Kurir je dobio snimke momka koji je više od sat vremena trčao Beogradom. Mladić koji odgovara opisu imao je crnu majicu kratkih rukava, tenisice i traperice. Na početku video-zapisa može se vidjeti kako mladić trči Karađorđevom ulicom, pa zatim ide na Savsku promenadu gdje je snimljen oko 1.47 sati gdje trči prema Beogradu na vodi, piše Kurir.

U narednih nekoliko snimaka koji su skinuti s nadzornih kamera vidi se kako mladić nakon toga u Karađorđevoj ulici ispod Brankovog mosta na križanju zaustavlja taksi vozilo i pokušava da uđe u auto. Na snimku se može primjetiti kako on pokušava otvoriti vrata taksija, ali su ona zaključana, pa se ne zna je li taksist bio zauzet ili ga nije htio primiti.
Nakon toga mladić i dalje nastavlja trčati i i prema snimkama koje su nastale u 2.51 sat može se vidjeti kako ulazi u vodu. Na sljedećoj snimci vidi se kako netko ili nešto pliva ili pluta Savom koja je izuzetno brza.

Prema riječima ispitanih svjedoka, očevidaca i taksista, mladića nitko nije jurio, već je navodno izgledao kao da je pod utjecajem psihoaktivnih supstanci – kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje:

Po ulasku u rijeku, navodno je prvo plivao leđno, a onda se okrenuo i nastavio plivati prsno što se vidi na jednoj od snimki.Podsjetimo, prijatelji Mateja Periša prijavili su njegov nestanak 31. prosinca, rekavši da ga nema od 2.30. Kako su pojasnili, bili su u klubu Gotik, a njihov prijatelj je otišao prošetati i više se nije vratio.