Stipe Mesić je teško optužio Tomislava Karamarka: Odgovorio mu je odvjetnik Mišetić

Stipe Mesić je teško optužio Tomislava Karamarka: Odgovorio mu je odvjetnik Mišetić

Govoreći o ranim godinama novostvorene države, bivši predsjednik Stjepan Mesić nedavno je u intervjuu za tjednik Globus između ostalog govorio o svom dolasku u HDZ, ali i odlasku iz te stranke. Na njegove izjave u četvrtak je reagirao odvjetnik Luka Mišetić, piše Direktno.

“Naravno da sam znao da će u široki pokret, kakav je bio HDZ, biti uključeni i Hrvati iz dijaspore, ali niti su svi oni ustaše, ili – kako vi kažete – novoustaše, niti sam očekivao da će s vremenom taj filoustaški element početi voditi glavnu riječ. Tuđman ih je, doduše, još držao pod kontrolom, ali stvari su se rasplamsale nakon njegove smrti, odnosno – da budem posve precizan: nakon završetka mojega drugog predsjedničkog mandata”, komentirao je Mesić za tjednik.  Bivši predsjednik je zapravo  neizravno rekao da su  filoustaše  zavladale HDZ-om nakon što je Tomislav Karamarko preuzeo HDZ.

“Mesić u intervjuu za Globus kaže da je napustio HDZ 1994. jer ‘nije očekivao da će filoustaški element povesti glavnu riječ u stranci’. Zato je poslije sudjelovao u 2. saboru Paraginog HSP-a 1995. godine. Jer se toliko protivio ‘filoustaškom elementu’. Da, da!”, napisao je Mišetić na Twitteru.