Stipe Mlinarić Ćipe brani Vatrene: Jesu li procesuirali ubojicu Modrićevog djeda. Državno odvjetništvo je pod nadzorom Sove

Stipe Mlinarić Ćipe brani Vatrene: Jesu li  procesuirali ubojicu Modrićevog djeda. Državno odvjetništvo je pod nadzorom Sove

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić u govoru u Saboru osvrnuo se na optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića i bivšeg Vatrenog Dejana Lovrena.

“Hrvatice i Hrvati, da prođemo malo od 2000. naovamo. U četvrtak sam otišao u zagrebački DORH podnijeti šestu kaznenu prijavu ispred centra Ivan Šreter, nisam mogao jer su djelatnice u štrajku, podržavam ih, samo štrajkajte, ne mogu vas zamijeniti s Nepalcima i drugom uvoznom radnom snagom. Taj isti četvrtak kada ja nisam mogao podnijeti kaznenu prijavu za ratni zločin, u Osijeku se podiže optužnica protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena. Tko je to napisao? Osječki sud je napisao presudu, a imali su godine fore, dočekali su sada ne bi li Modrića potjerali pred Euro iduće godine. Reprezentaciju, zadnji bastion i svjetlu točku naroda i hrvatskog ponosa, baciti u blato”, počeo je Mlinarić,javlja Direktno.hr.

Govorio je o 90-ima, ali i onome što se dogodilo poslije toga. 

“Nakon Franje Tuđmana 2000. godine na vlast dolazi SPD i kreće se u detuđmanizaciju, u uništenje hrvatskog duha. Prvo su im Hercegovci bili krivi za sve, to je bila haranga Stipe Mesića i ekipe u to vrijeme. Onda dolazi Ivo Sanader i počinje progon generala i branitelja, identificirati, uhititi i izručiti, što ste i napravili. Opet dolazi SDP, kreće se na Vukovar, dvojezičnost, ćirilica, ajmo nametnuti nešto što nije imalo nikakvog smisla. Naravno da su opet neki ljudi rekli da to ne može, ne damo vam to. Onda dolazi Andrej Plenković i kreće se dalje, reprezentacija je na udaru, jer je to ostala jedina svijetla točka hrvatskog naroda, ono što može izvući ljude na ulice, pa im se isključe zvučnici, ne može pjevati Thompson na dočeku, umjesto da se danima slavi. Napad na Modrića od osječkog DORH-a, poznatog po čuvenom upravljaču po našim sudovima, a kodnog imena Sova”.

Tu nije stao.

“Pitam DORH što je napravio da procesuira onoga tko je ubio didu Luke Modrića? Civila, na kućnom pragu. Ništa. Naravno, nema počinitelja, kao da je netko razbio jaje, a ne ubio čovjeka. Što je Modrić napravio? Je li ukrao iz državnog proračuna? On, Lovren i dečki koji su nas okitili s tri medalje. što su oni napravili? Ništa, ali njih se progoni. Ove koji su ubijali, njih se ne progoni. I Lovrenu je ubijen bratić u Kraljevoj Sutjesci. Tko ga je ubio, ne zna se. I onda kreće haranga u lijevim medijima da bi ga trebalo potjerati, od onih Jugoslavena koji nisu ni htjeli državu, jer njihova reprezentaciju u 45 godina nije uzela nijednu medalju, za razliku od naše”, zaključio je Mlinarić.

Foto: Hina